Γουέμπλεϊ 1992: Έλτον Τζον, Guns N’ Roses, Ντέιβιντ Μπάουι κι άλλοι αστέρες τιμούν τον Φρέντι Μέρκιουρι

©Pixabay

Στις 24 Νοεμβρίου του 1991 ο κόσμος έχασε τον Φρέντι Μέρκιουρι. Η απώλεια του frontman των Queen ήταν τεράστια και συγκλόνισε όλο τον πλανήτη.

Εξι μήνες μετά από τον θάνατο του Μέρκιουρι, τα υπόλοιπα μέλη των Queen, οι Μπράιν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Τζον Ντίκον, αποφάσισαν ότι έπρεπε «τιμήσουν» το φίλο και συνεργάτη τους με έναν μοναδικό τρόπο.

Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισαν να γιορτάσουν τη ζωή και το έργο του σπουδαίου τραγουδιστή, διοργανώνοντας μία συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διοχετεύονταν σε ερευνητικά και ενημερωτικά προγράμματα για το AIDS.

Ετσι στα Brit Awards του 1992, τα εναπομείναντα μέλη των Queen ανακοίνωσαν ότι η συναυλία θα πραγματοποιούνταν στις 20 Απριλίου.

Τα 72 χιλιάδες εισιτήρια που εκδόθηκαν εξαντλήθηκαν μέσα σε τρεις ώρες, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν ακόμα ανακοινωθεί οι συμμετέχοντες  της συναυλίας.

Προφανώς, το line-up αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο τους «τολμηρούς». Ελτον Τζον, Ντέιβιντ Μπάουι, Τζορτζ Μάικλ, Slash, Αξελ Ρόουζ, Τζέιμς Χέτφιλντ, Τόνι Αϊόμι και πολλοί ακόμη αστέρες τίμησαν με την παρουσία τους τον μεγάλο Φρέντι Μέρκιουρι.

Η συναυλία ήταν επίσης η τελευταία του μπασίστα Τζον Ντίκον, ο οποίος αποχώρησε από τη μπάντα το 1997.

«Καλησπέρα στο Γουέμπλεϊ και στον κόσμο. Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τη ζωή, το έργο και τα όνειρα του Φρέντι Μέρκιουρι. Θα του δώσουμε τον μεγαλύτερο αποχαιρετισμό όλων των εποχών». Με αυτά τα λόγια του Μπράιαν Μέι ξεκίνησε η συναυλία.

Από τις καλύτερες στιγμές της συναυλίας ήταν η ερμηνεία του «Someone To Love» από τον Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος όπως αποκάλυψε αργότερα είχε αφιερώσει το συγκεκριμένο κομμάτι στον σύντροφό του που έπασχε από AIDS και βρισκόταν στο κοινό.

Αλλες χαρακτηριστικές στιγμές ήταν η ερμηνεία του «Under Pressure» από τους Ντέιβιντ Μπάουι και Ανι Λένοξ, αλλά και η συνεργασία του Ελτον Τζον με τον Αξελ Ρόουζ στο «Bohemian Rhapsody».

Το φαντασμαγορικό σόου τελείωσε με τη Λίζα Μινέλι (μαζί με όλους τους συμμετέχοντες) να τραγουδά το «We Are The Champions» προτού τα εναπομείναντα μέλη των Queen καλέσουν το κοινό να τραγουδήσουν όλοι μαζί το ρεφραίν του «God Save The Queen».

με πληροφορίες από smoothradio.com

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.