Γκάγκα για κρούσματα: «Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση»

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε ότι παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, όπως συμβαίνει και σε όλη την Ευρώπη.

Όπως είπε στον ANT1 η ίδια, φαίνεται πως βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση και σύντομα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση ως προς τα κρούσματα. Σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να φοράμε τις μάσκες μας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τόνισε πως τα στελέχη Όμικρον 4 και 5 «χτυπάνε» και όσους έχουν ήδη νοσήσει. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, με συμπτώματα πιο ήπια. Ως προς την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, η ίδια επανέλαβε ότι συνιστάται μόνο σε πολίτες μεγάλης ηλικίας και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Σχετικά με πιθανό άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε νησιά, απάντησε αρνητικά και είπε πως εξετάζεται κάτι τέτοιο μόνο για μεγάλα αστικά κέντρα. Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, είπε αναφορικά με την άρση της διαθεσιμότητας των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλω, ότι είναι κάτι «που συζητείται».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.