Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στα 17 κατάλαβα ότι είμαι καλός στο μπάσκετ

© Milwaukee Bucks/ Youtube

Η ταινία Rise για τη ζωή της οικογένειας Αντετοκούνμπο από την Disney κυκλοφόρησε την Παρασκευή και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τα αδέρφια του και τη μητέρα τους βρέθηκαν χθες καλεσμένοι στην εκπομπή «Highlights» του ESPN με τον Ομάρ Ράγια.

Όλα τα αδέρφια συμφώνησαν ότι δεν είχαν ιδέα για το πόσο καλοί ήταν όταν άρχισαν να παίζουν μπάσκετ.

«Ακόμα προσπαθούμε να είμαστε καλοί. Εγώ ξεκίνησα στα 13 μου και μάλλον στα 17 μου κατάλαβα ότι είμαι καλός», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

 «Δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα σήμαινε το Μιλγουόκι για εμένα και  την οικογένεια μου. Την πρώτη ημέρα που έφτασα ήμουν ενθουσιασμένος, ήθελα να έχω μία σπουδαία καριέρα. Δεν με ενδιέφερε το χιόνι και το κρύο, αν και ήταν ζεστά τις πρώτες ημέρες. Με ξεγέλασαν. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτή η πόλη θα σήμαινε τόσα πολλά για εμένα. Ότι θα έφερνα ένα πρωτάθλημα στην πόλη. Η αγάπη που πήρε η οικογένειά μου είναι μεγάλη. Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα ήταν δυνατό», πρόσθεσε, ενώ σχολιάζοντας το κάρφωμα περνώντας πάνω από τον   Χάρνταγουεϊ είπε:

 «Δεν το ήξερα καν ότι πέρασα από πάνω του. Δεν το είχα ξανακάνει ποτέ. Στην Ελλάδα έχουμε μία φράση όπου μου έλεγαν ότι δεν μπορούσα να πηδήξω ούτε βρεγμένη εφημερίδα. Ποτέ δεν είχα δοκιμάσει να πηδήξω πάνω από κάποιον. Απλώς συνέβη και είναι από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας μου», τόνισε.

H ταινία που εξιστορεί τις περιπέτειες της οικογένειας του Γιάννη, που έφυγε από τη Νιγηρία για την Ελλάδα και έφτασε να έχει στις τάξεις της τον πρωταθλητή NBA. Η ταινία έχει ελληνικό τίτλο: «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο».

Το έργο δείχνει τα παιδικά χρόνια όλων των αδελφών της οικογένειας στα Σεπόλια μέχρι και την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος κόντρα στους Σανς.

H ταινία είχε γυρίσματα και στην Ελλάδα, και αφηγείται την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με έμφαση στα παιδικά του χρόνια, στην άφιξη στην Ελλάδα, στο μπάσκετ με τα αδέρφια του, μέχρι την κορυφή του NBA.

Tο «παρών» στην πρεμιέρα της ταινίας έδωσε όλη η οικογένεια Αντετοκούνμπο, με τον Γιάννη να ξεχωρίζει, ενώ εκεί βρέθηκε και ο αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας, Μάρκους Ράσφορντ.

«Είμαι ενθουσιασμένος και με τιμά που η Disney+ μεταφέρει την ιστορία της οικογένειάς μου σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Ελπίζω ότι θα εμπνεύσει όσους βρίσκονται σε παρόμοιες συνθήκες να διατηρήσουν την πίστη, να παραμείνουν πιστοί στους στόχους τους και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή», δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης.

Την παραγωγή της τανίας ανέλαβε ο Μπέρνι Γκόλμαν. Το σενάριο ήταν του Ουαλού, Αράς Αμέλ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.