Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν έχω ακόμα ρυθμό» [vid]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι, παρά το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, αισθάνεται ότι ακόμα δεν έχει βρει τον ρυθμό του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ξεκινήσει την σεζόν με 34.4 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ μέσο όρο. Ο ίδιος, ωστόσο αισθάνεται, ότι ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό.

Αναλυτικά ο Γιάννης δήλωσε:

Για την τελευταία φάση στον αγώνα με τους Χοκς: «Έδωσα την μπάλα στον Χόλιντεϊ και τον άφησα να είναι σπουδαίος, να μας δώσει την νίκη».

Για το πώς συμπεριφέρθηκε ο Χόλιντεϊ και πόσο δύσκολο είναι να πάρει μία τέτοια απόφαση στο τέλος: «Είναι δύσκολο. Νομίζω πήρε ένα floater με το αριστερό χέρι. Ήταν δύσκολη φάση. Στο τέλος της ημέρας, ήξερα ότι θα του δώσω την μπάλα. Ένιωσα καλά με αυτό. Είχα βάλει σουτ νωρίτερα, αλλά ήξερα τι μπορεί να κάνει ο Τζρου. Εγώ ήμουν συγκεντρωμένος στο να του δώσω την μπάλα πιστεύοντας ότι θα κάνει το σωστό, πήρε ένα σωστό floater και εγώ ήμουν ελεύθερος για την λόμπα».

Για το γεγονός ότι στα τελευταία παιχνίδια είναι επιθετικός στο δεύτερο μέρος έπειτα από ένα μέτριο πρώτο μέρος: «Σκέφτομαι να μην ντροπιαστώ. Να μην έχω ένα κακό παιχνίδι. Όχι, εντάξει. Απλώς προσπαθώ να παίξω με τα δυνατά μου σημεία. Προφανώς παίζοντας back to back παιχνίδια δεν είχα καλό πρώτο ημίχρονο. Δεν θυμάμαι ποια ήταν η τελευταία φορά που είχα 4 πόντους στο πρώτο μέρος. Αυτό έρχεται με την ωρίμανση. Να μην πιέζω πράγματα, να ψάχνω τους συμπαίκτες μου. Ηξερα όμως ότι έχοντας 4 πόντους στο ημίχρονο έπρεπε να είμαι πιο επιθετικός και να βρω τρόπο να παίξω σωστά χωρίς να το παρακάνω επειδή νικούσαμε. Νομίζω ότι η ομάδα έκανε καλή δουλειά στο να με βρίσκει, αλλά έπαιξα όσο καλύτερα μπορούσα για να πάω εκεί που ένιωθα άνετα και να είμαι επιθετικός».

Για το γεγονός ότι ο Οκόνιου φαίνεται να θέλει να τον μαρκάρει: «Λατρεύω να παίζω απέναντι σε παίκτες που τους αρέσει να με μαρκάρουν. Είναι ένας από αυτούς, ο άλλος είναι ο Καπέλα, αλλά και ο Κόλινς. Μου αρέσει να παίζω κόντρα σε παίκτες που τους αρέσει η άμυνα και απολαμβάνουν την πρόκληση. Έχω παίξει κόντρα σε παίκτες που δεν το παίρνουν σοβαρά και φοβούνται, κάτι που βλέπεις στα μάτια τους.

Οι Χοκς δεν είναι έτσι. Μου αρέσει αυτό, καταλαβαίνω ότι προσπαθούν να με δυσκολέψουν και είμαι εντάξει με αυτό. Το απολαμβάνω. Δεν θέλω να είναι εύκολο, θέλω την πρόκληση και όποτε παίζω με αυτούς είναι μία πρόκληση. Το σέβομαι αυτό. Βελτιώνονται και οι τρεις συνεχώς και είναι πάντα μάχη με αυτους, απολαμβάνω να παίζω με τους Χοκς».

Για το αν αισθάνεται πιο άνετα στο τέλος των αγώνων επειδή οι Μπακς τα έχουν ξαναπεράσει αυτά: «Αισθάνεσαι μία άνεση επειδή το έχεις ξαναζήσει και ξέρεις ποιος θα πάρει την μπάλα και σε ποια σημεία θα είσαι. Είναι δύσκολο χωρίς τον Μίντλετον, μας λείπει επειδή συνήθως έχει την μπάλα, αλλά τώρα παίζουμε κυρίως εγώ με τον Χόλιντεϊ, έχοντας αναπτύξει βέβαια μία σχέση.

Ξέρουμε πού είναι ο καθένας, τι σύστημα θα τρέξουμε και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. Ξέρουμε ότι παίζοντας κόντρα σε έναν παίκτη σαν τον Γιανγκ και μία ομάδα όπως η Ατλάντα πρέπει να είσαι σοβαρός, γιατί μπορεί να χάσεις ένα σουτ και αυτοί να ευστοχήσουν σε ένα τρίποντο και να πάρουν το προβάδισμα ή να σκοτώσουν το μομέντουμ μας. Έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να είσαι διαρκώς συγκεντρωμένος κόντρα σε μια ομάδα όπως οι Χοκς».

Για το γεγονός ότι το άθροισμα των πόντων του στα 4 τελευταία παιχνίδια του είναι το μεγαλύτερο που είχε σε οποιαδήποτε τετράδα αγώνων στην καριέρα του: «Αλήθεια; Νομίζω ότι απλώς η ομάδα το κάνει εύκολο για εμένα και εγώ προσπαθώ να είμαι επιθετικός. Δεν θα σας πω ψέματα όμως, δεν έχω αυτή την αίσθηση που είχα σε μεγάλα παιχνίδια. Δεν το έχω ακόμα, δεν έχω ρυθμό ακόμα και ψάχνω να τον βρω. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου και να είμαι όσο πιο συνεπής γίνεται.

Θέλω να πάρουμε νίκες. Δεν έχουν σημασία οι αριθμοί. Κυνηγάω ακόμα αυτή την πείνα. Εκεί που πράγματα απλώς συμβαίνουν αυτόματα, η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, όταν βάζεις σουτ. Δεν το έχω ακόμα αυτό, αλλά είμαστε 5-0. Νιώθουμε καλά, περιμένουμε ακόμα τρεις παίκτες να γυρίσουν που θα κάνουν την ομάδα καλύτερη. Αν δεν νιώσω ποτέ έτσι, είναι εντάξει, ακόμα νικάμε και παίζουμε σπουδαία, παίζουμε καλή άμυνα, παίζουμε ομαδικά και όλα νιώθουν καλά».

Για το αν έχει δουλέψει το σουτ με ταμπλό από τις 45 μοίρες: «Ναι, πιστεύω ότι τα πάω καλύτερα. Νομίζω ότι θα το κάνω πιο συχνά. Με βοηθάει. Όταν είσαι εκτός ισορροπίας και σημαδεύεις το ταμπλό πάντα σπας κάπως τον καρπό σου. Στην 4η ή 5η σεζόν μου το έκανα πιο συχνά, επειδή ο Τζέισον Κιντ μου έλεγε ότι δεν μπορείς να κάνεις airball όταν σημαδεύεις το ταμπλό».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.