Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν έχει σημασία το ξεκίνημά μας»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε μετά την νίκη επί των Νικς ότι δεν τον ενδιαφέρει το ξεκίνημα των Μπακς, αλλά ότι παίζουν σωστό μπάσκετ.

Το Μιλγουόκι έχει ρεκόρ 4-0 και είναι η μοναδική ομάδα της λίγκας χωρίς ήττα. Αυτό όμως είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο «Greek Freak» θυμήθηκε τη σεζόν 2018/19, όταν το Μιλγουόκι ξεκίνησε με 7 σερί νίκες, αλλά τελικά δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά ο Γιάννης δήλωσε:

Για το ποια είναι η ταυτότητα των Μπακς: «Πρέπει να παίζουμε άμυνα. Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να κάνουμε δύσκολο στις ομάδες να σκοράρουν. Όσο το κάνουμε αυτό έχουμε ελπίδα να νικήσουμε. Σε κάθε παιχνίδι θα έχουμε ελπίδα να νικήσουμε να παίζουμε άμυνα, ακόμα και αν η επίθεσή μας δεν είναι καλή. Με τους Σίξερς νικησαμε αν και σκοράραμε μόνο 90 πόντους γιατί σκόραραν 88.

Πιστεύω ότι έχουμε σπουδαίους παίκτες που μπορούν να παίξουν άμυνα. Είναι ομαδική η προσπάθεια, αλλά έχουμε και τις μονάδες, το προσωπικό να το κάνει κάθε βράδυ. Όσο παίζουμε άμυνα είμαστε σε καλή θέση και αυτή είναι η ταυτότητά μας, δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτό.

Δεν γίνεται να περιμένουμε να βάζουμε 120 πόντους για να νικάμε. Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά αυτό δεν μπορεί να διατηρηθεί. Το 2019/20 ήμασταν έτσι, είχαμε μία ομάδα που σκόραρε πολύ, νικούσαμε με 10-15 πόντους μέσο όρο, αλλά στο τέλος είχε σημασία η άμυνα, ποιος θα βουτήξει για την μπάλα, θα πάρει ριμπάουντ. Αυτοί είμαστε πλέον, αυτή είναι η ταυτότητά μας. Άλλες φορές θα σκοράρουμε, άλλες όχι, αλλά η άμυνά μας πρέπει να είναι εκεί».

Για το αν είναι βασικό για τους Μπακς ότι έχουν αρκετούς έμπειρους παίκτες που συνεχίζουν να παίζουν άμυνα ακόμα και όταν δεν μπαίνουν τα σουτ: «Νομίζω ότι είναι θέμα ωριμότητας. Το λατρεύω. Κάποιες φορές δεν βάζουμε σουτ και παίζουμε ακόμα άμυνα, είναι μέρος μας αυτό. Ελπίζω να το διατηρήσουμε αυτό. Θα υπάρξουν μέρες που θα είμαστε κακοί στην άμυνα, αλλά όσο όλοι τα δίνουν όλα και κάνουμε όσο λιγότερα λάθη γίνονται, αυτό είναι καλό. Ελπίζω να μην καθορίζει η επίθεσή μας την άμυνά μας».

Για τον Τζεβόν Κάρτερ: «Σημαίνει πολλά για την άμυνά μας. Βγάζει ενέργεια, μιλάει και δίνει το παράδειγμα. Δεν φοβάται και είναι σημαντικό να έχουμε κάποιον που δεν φοβάται να βάλει το σώμα του στην φωτιά. Το κάνει από όταν ήρθε, δίνει τον τόνο για όλους. Έτσι επιβιώνει στην λίγκα. Δουλεύει σκληρά, αμύνεται και είναι περήφανος. Το λατρεύω και εγώ και η ομάδα».

Για τον Μπόμπι Πόρτις, τον Μπρουκ Λόπεζ και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ: «Είμαστε ψηλή ομάδα, πρέπει να πιέζουμε στα ριμπάουντ, ειδικά όταν είμαστε και οι τρεις στο παρκέ. Είναι δύσκολο για μία ομάδα όταν βλέπει εμάς τους τρεις να πηγαίνουμε στα ριμπάουντ και αυτό ευνοεί την ομάδα. Κάποιες φορές μπορεί να δεχθούμε καλάθι επειδή πάμε στο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά υπάρχουν και βραδιές σαν αυτη που ο Μπόμπι παίρνει 8 επιθετικά ριμπάουντ και μας δίνει νέες επιθέσεις».

Για το σερί 18-0 των Μπακς στην 3η περίοδο: «Δεν θυμάμαι τι κάναμε αμυντικά, αλλά θυμάμαι ότι ο Χόλιντεϊ πήρε πολλές σωστές αποφάσεις, σκόραρε, έβγαλε πάσες, έθεσε τον τόνο για όλους. Είχαμε ένα καλό τρίτο δωδεκάλεπτο και ξεφύγαμε στο σκορ. Δεν θυμάμαι όμως τι κάναμε αμυντικά».

Για το τι λέει για τους Μπακς ότι έχουν ξεκινήσει καλά παρά τις απουσίες τους: «Λέει πολλά για την ομάδα μας, αλλά πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Θυμάμαι ότι το 2018/19 ξεκινήσαμε με 7-0, αλλά δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία το ξεκίνημά μας. Έχουμε καλή ομάδα, παίζουμε καλά, χτίζουμε καλές συνήθειες, αμυνόμαστε καλά, έχουμε παίκτες που ανυπομονούν να μπουν στην μάχη. Αυτό δεν σημαίνει πως όταν επιστρέψουν οι τραυματίες θα παίξουμε καλύτερα ή θα νικάμε πιο εύκολα. Ανυπομονούμε να τους δούμε να επιστρέφουν και ελπίζω να συνεχίζουμε να νικάμε όταν γίνει αυτό και να απολαμβάνουμε το παιχνίδι».

Για το αν του αρέσουν οι ρετρό εμφανίσεις των Μπακς: «Μου αρέσουν πολύ. Αυτές είναι οι αγαπημένες μου και μετά κάποιες κρεμ που είχαμε. Πήρα μία εμφάνιση για να την κάνω κορνίζα».

Για τον Τζορτζ Χιλ: «Είναι πάντα σπουδαίο να τον έχουμε. Δίνει το παράδειγμα, μιλάει πάντα στα αποδυτήρια, στις προπονησεις, στους αγώνες, παίζει σωστά. Ξέρει πώς να παίζει, παίζει για να νικήσει και είναι καλός για εμάς. Παίρνει σωστές αποφάσεις και γερνάει σαν το κρασί. Πόσο είναι, 36 χρονών; Τον λατρεύω, λατρεύω να παίζω μαζί του, θα παίξει πάντα με τον σωστό τρόπο, θα μας δώσει ενέργεια είναι ωραίο να τον έχουμε μαζί μας και μας βοηθάει πολύ».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.