Γεροβασίλη για παρακολούθηση Σπίρτζη: Ο ΚτΒ επιβάλλει την υποχρεωτική σύγκληση της επιτροπής

@ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/ EUROKINISSI

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ο. Γεροβασίλη, σε δήλωσή της είπε πως μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Χρήστου Σπίρτζη με το λογισμικό Pretador, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και ζητούσε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να διερευνηθεί η υπόθεση παρακολούθησης, αναφέρωντας οτι «η κυβέρνηση με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για άλλη μια φορά την απαξίωσή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας» και προσέθεσε:

«Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέχρι σήμερα, έχουν καταθέσει το αντίστοιχο αίτημα για τη σύγκληση της Επιτροπής με θέμα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη. Ο Κανονισμός της Βουλής, επιβάλει την σύγκλιση της Επιτροπής με τη χρήση του άρθρου που προβλέπει ότι τα 2/5 των μελών της μπορούν να ζητήσουν την σύγκλιση και υποχρεωτικά τότε αυτή γίνεται.

Έτσι, αύριο, που είναι η ημέρα συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων, πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει άλλο ένα ατόπημα και δεν θα είναι ένα άλλο επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης. Κάθε άλλη στάση στην αυριανή ΔτΠ θα σημαίνει παραβίαση για ακόμη μια φορά των δημοκρατικών διαδικασιών της χώρας».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.