Γεωργιάδης: Πρόοδος της αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα

©ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με τίτλο: «Challenges and Opportunities of the U.S. Incoming Tourism and Investment for Greece. Building a Stronger Future Ahead» διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σημασία του αυξημένου αριθμού απευθείας πτήσεων ΗΠΑ – Ελλάδας, στις επενδυτικές προοπτικές των ΗΠΑ στην ελληνική ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία και στις υπηρεσίες και τουριστικές υποδομές που παρέχει η χώρα μας.

O υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αξιοσημείωτη αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ στον τουρισμό, μετά από μια σειρά στρατηγικών συμφωνιών με σημαντικότερη αυτή που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος».

Το αποτέλεσμα είναι να επισκέπτονται την Αθήνα και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας πλήθος high spenders ταξιδιωτών, οι οποίοι ενισχύουν σημαντικά την οικονομία της χώρας, τον τουριστικό κλάδο, την εστίαση, το εμπόριο και τελικά το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε: «Τα τελευταία τρία χρόνια έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος της αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα. Στην αρχή της θητείας μου ως υπουργός δεν μπορούσα να φανταστώ όλα αυτά που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Η αλήθεια είναι ότι η αμερικανική παρουσία είναι πολύ ισχυρή.

Από την πλευρά μας, δουλεύουμε και συνεργαζόμαστε στενά με την αμερικανική κυβέρνηση για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Προχωρήσαμε σε συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ώστε να ενθαρρύνουμε αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην χώρα μας. Το αποτέλεσμα ήταν, όπως όλοι ξέρουμε, αμερικανικοί κολοσσοί τελικά να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να επενδύσουν σε αυτήν. Το ευχάριστο είναι πως οι επενδυτές είναι ικανοποιημένοι από την απόφασή τους, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα και εργατικό δυναμικό το οποίο είναι εξειδικευμένο και ανταποκρίνεται στις ανάγκες».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.