Γεωργιάδης: Η Ελλάδα στα επόμενα 3-4 χρόνια θα μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες της από ΑΠΕ

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Την ευκαιρία για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές λόγω της ενεργειακής κρίσης, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η παρούσα ενεργειακή κρίση αποτελεί ευκαιρία για την Ελλάδα, καθώς, πλέον, είναι φθηνές οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οπότε αν τρέξει η Ελλάδα, στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια θα μπορεί, σχεδόν, να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες της από ανανεώσιμες πηγές, ενώ μπορεί να είναι παρούσα και στην παραγωγή υδρογόνου και επιπλέον να γίνει και εξαγωγέας και διανομέας ενέργειας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τις επενδύσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, γνωστοποίησε ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρήσεις που ασχολούνται με τεχνολογίες αιχμής. «Καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει αυτές τις τιμές ενέργειας άρα όλοι θα κάνουν ό,τι μπορούν να ελαφρύνουν τον καταναλωτή, αλλά αυτό θα γίνει με τρόπο, ώστε να μην καταστραφούν εταιρείες», υπογραμμίστηκε.

«Ο καταναλωτής πιέζεται κι αυτό φαίνεται και στην κατανάλωση, αλλά, ήδη, έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων με σημαντική δημοσιονομική επιβάρυνση» είπε ο κ. Παπαθανάσης. «Θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες το πρόγραμμα αντικατάστασης για κλιματιστικά και ψυγεία», πρόσθεσε.

«Ο μόνος δρόμος για προστασία του περιβάλλοντος και φθηνή ενέργεια είναι να χρησιμοποιούμε τις ΑΠΕ» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Θα μετρηθούμε και στο κομμάτι της ανεργίας με μια πολιτεία και ένα κράτος που έστρεψε την προσοχή του σε ένα πρόβλημα δίνοντας το πλαίσιο και τις δράσεις για την απαραίτητη κινητικότητα με αποτέλεσμα να έχει εκδηλωθεί, ήδη, μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στις περιοχές απολιγνιτοποίησης κυρίως από επιχειρήσεις τεχνολογικής αιχμής. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει συνεννόηση και με την πανεπιστημιακή κοινότητα για τις νέες ειδικότητες που χρειάζονται στο μέλλον για να κρατηθούν οι εργαζόμενοι στις περιοχές αυτές», κατέληξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.