Γεωργιάδης για ρήτρα αναπροσαρμογής: Στόχος οι Έλληνες να πληρώνουν τους φθηνότερους λογαριασμούς

©ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στο OPEN TV.

«Το στεγαστικό δάνειό μου δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική μου σταδιοδρομία. Το πήρα πριν εκλεγώ βουλευτής. Σαν δανειολήπτης είμαι πράσινος δεν έχω χάσει ούτε μία δόση. Το πληρώνω και το πληρώνω σωστά. Γιατί το πληρώνω; Γιατί τόσα χρόνια χειρίζομαι τα οικονομικά της οικογένειάς μου με νοικοκυροσύνη. Πληρώνω ακόμα τόκους. Από το μνημόνιο οι τράπεζες έκαναν επέκταση των δανείων με μείωση των δόσεων» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά τα πρατήρια, τόνισε πως το 46% των πρατηρίων είχαν παραβιάσει το περιθώριο κέρδους για τα καύσιμα. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε σε ένα πλαίσιο πολέμου. Το να υποκρινόμαστε ότι γίνεται πόλεμος στην Ευρώπη και δεν επηρεάζεται η ζωή κανενός μας δεν γίνεται». Στην Ελλάδα «όλα τα εργοστάσια λιγνίτη που μπορούν να λειτουργήσουν, λειτουργούν στο 100%», σημείωσε.

Οσον αφορά τη ρήτρα αναπροσαρμογής, είπε πως στόχος είναι οι Ελληνες πολίτες να πληρώνουν αναλογικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους τους φθηνότερους λογαριασμούς. «Το κράτος αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης». «Πώς θα διατηρήσουμε την παλιά μας ζωή εν μέσω πολέμου είναι μία λάθος συζήτηση» τόνισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.