Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: «Μείωση τιμής σε 101 προϊόντα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα»

©ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Συνεχίζεται η εφαρμογή του μέτρου «το καλάθι του νοικοκυριού», με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, να επισκέπτεται σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι.

«Είμαστε στη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, γιατί πολλοί αμφισβήτησαν ότι θα λειτουργήσει το μέτρο και πίστευαν ότι ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα», δήλωσε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Από τα προϊόντα που είχαν μπει στο καλάθι του νοικοκυριού την περασμένη εβδομάδα, 644 έμειναν ακριβώς τα ίδια, ίδια συσκευασία, ίδιο προϊόν. Από αυτά δύο ανέβηκαν, σε αλυσίδα με μεγάλες μειώσεις σε όλα τα άλλα, 101 έχουν μικρότερη τιμή αυτήν την εβδομάδα και 541 έχουν τις ίδιες τιμές», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο υπουργός, στο σύνολο της αξίας του καλαθιού τα περισσότερα καλάθια, στις περισσότερες αλυσίδες, αν τα αθροίσει κανείς, έχουν μικρότερη τιμή αυτήν την εβδομάδα από ότι είχαν την προηγούμενη.

«Όσοι νομίζουν ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν θα λειτουργήσει, κάνουν λάθος» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας ότι «μας ενδιαφέρει ο καταναλωτής να βρει χαμηλότερη τιμή».

Όπως μεταδίδει και η ΕΡΤ, ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να εντείνουν τις προσπάθειές τους για το καλάθι του νοικοκυριού και προανήγγειλε πρόστιμα για όσους δεν τηρήσουν τα προβλεπόμενα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή τροπολογία για τη σήμανση και την επάρκεια των προϊόντων που συμμετέχουν στο παρατηρητήριο τιμών προϊόντων.

«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε. Μέχρι να τελειώσει ο χειμώνας θα είμαι κάθε Τετάρτη στο σούπερ μάρκετ με τις χαμηλότερες τιμές» κατέληξε ο υπουργός.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.