Γεωργιάδης για καλάθι του νοικοκυριού: «Εξασφαλίζουμε για τους πιο ευάλωτους τα βασικά προϊόντα»

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Εξασφαλίζουμε για τους πιο ευάλωτους τα βασικά προϊόντα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού» στις 2/11.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «το καλάθι του νοικοκυριού θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα» ενώ οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τις τιμές.

Διευκρίνισε ότι κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα αποφασίζει μόνη της αν θα συμπεριλάβει στη λίστα των 50 προϊόντων και είδη ιδιωτικής ετικέτας.

«Η κάθε αλυσίδα μπορεί να ακολουθήσει την πολιτική που θέλει. Εμείς θα διαφημίζουμε κάθε μέρα τα καλάθια του νοικοκυριού στην κάθε αλυσίδα, αναλόγως των επιλογών που θα κάνει κάθε αλυσίδα, αφού θα έχει τη μεγαλύτερη διαφήμιση και τη μεγαλύτερη πελατεία. Θα αφήνουμε το ανταγωνισμό μεταξύ τους να δουλέψει. Γι αυτό άλλωστε πήρε και έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, διότι οι περί ανταγωνισμού νόμοι ισχύουν στο ακέραιο και στο καλάθι του νοικοκυριού», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, το καλάθι του νοικοκυριού θα αποκτήσει μμεγάλη δυναμική μόλις ο κόσμος καταλάβει το πως θα λειτουργεί.

Πρόσθεσε ότι «οι ανατιμήσεις δεν είναι προϊόν αισχροκέρδειας, αλλά του παγκόσμιου πληθωρισμού».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.