Γαλλία: Kυβερνητικές αποφάσεις αν υπάρξει συνέχεια στις καταγγελίες κατά της Ζαχαροπούλου

© European Parliament Multimedia Centre

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των γαλλικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η ελληνογαλλίδα υφυπουργός της κυβέρνησης Μακρόν και γυναικολόγος, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Η Γαλλική Δικαιοσύνη ξεκινά τη διεξαγωγή έρευνας για δύο μηνύσεις κατά τη Χρυσούλας Ζαχαροπούλου για βιασμό, ανακοίνωσε χθες η Εισαγγελία του Παρισιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις που της προσάπτονται διαπράχθηκαν – σύμφωνα με τις καταγγελίες – στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματος της ως γυναικολόγου, την εποχή που ακόμη το εξασκούσε.

Οι δύο Γαλλίδες που προχώρησαν στις μηνύσεις – η μία τον Μάιο και η άλλη τον Ιούνιο – κατήγγειλαν τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για «βιασμό», με την εισαγγελία του Παρισιού που ασχολείται με την υπόθεση να σημειώνει ότι εξετάζονται «μέσα σε ιατρικό πλαίσιο». Δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι καταγγελίες αφορούν το 2016 και ότι προς το παρόν εξετάζεται το αν και κατά ποσό είναι βάσιμες.

Ερωτηθείσα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολίβια Γκρεγκουάρ δήλωσε ότι η γαλλική δικαιοσύνη εξετάζει τις καταγγελίες, ότι «δεν αποδίδουμε δικαιοσύνη ούτε στα κοινωνικά δίκτυα, ούτε στις εφημερίδες, ούτε στα καφέ, ούτε στα πολιτικά κόμματα» και ότι, αν υπάρξει νομική συνέχεια, θα υπάρξουν και κυβερνητικές αποφάσεις.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.