G20: Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν τρόπους αντιμετώπισης της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης

©G20 Indonesia – Pixabay

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G20 συναντώνται σήμερα στην Ινδονησία για να συζητήσουν τις επιπτώσεις, στην παγκόσμια οικονομία, του πολέμου στην Ουκρανία και τους τρόπους αντιμετώπισης της επισιτιστικής και ενεργειακής κρίση.

«Ο κόσμος μάς παρακολουθεί», δήλωσε ο Σρι Μουλιάνι Ιντραουάτι, υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας, ζητώντας συνεργασίας. «Το τίμημα μιας αποτυχίας να συμφωνήσουμε είναι πιο υψηλό από αυτό που μπορούμε να επιτρέψουμε», σημείωσε. «Οι ανθρωπιστικές επιπτώσεις για πολλές χώρες χαμηλού εισοδήματος θα είναι καταστροφικές», είπε, με αφορμή τον πόλεμο.

Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των Κεντρικών Τραπεζών πραγματοποιείται στο Μπαλί, μία εβδομάδα μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G20.

Η σύνοδος αναμένεται να προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ της Δύσης, και των αναπτυσσόμενων χωρών που αντιτίθενται στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, με κορυφαία την Κίνα. Η Καναδή υπουργός Οικονομικών Κρίστια Φρίλαντ, είπε πως η ρωσική αντιπροσωπεία ευθύνεται για «εγκλήματα πολέμου» επειδή στηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν είναι μόνο οι στρατηγοί που διαπράττουν εγκλήματα, αλλά και οι τεχνοκράτες της οικονομίας που καθιστούν εφικτό τον πόλεμο και επιτρέπουν τη συνέχισή του», εξήγησε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.