Φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή στον Μένιο Φουρθιώτη

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Μένιο Φουρθιώτη, που κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε κατά συρροή παράνομη οπλοφορία και ψευδή καταγγελία στις αρχές, σχετικά με κατηγορίες που αφορούν τις σκηνοθετημένες επιθέσεις έξω από το σπίτι του, τον Απρίλιο του 2021.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο συγκατηγορουμένους του Φουρθιώτη σε φυλάκιση 32 μηνών τον έναν, και 29 μηνών τον δεύτερο, διατάσσοντας την αποφυλάκισή τους για την υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ένοχοι για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Οι δικαστές αθώωσαν ομόφωνα τους δύο συγκατηγορουμένους του τηλεπαρουσιαστή για άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Κήρυξαν ομόφωνα αθώο για όλα τα αδικήματα τον τέταρτο κατηγορούμενο, που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κρίθηκε ομόφωνα αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.