Fuel Pass 2: Έως 45.000 ευρώ εισόδημα το όριο για την επιδότηση

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Τα μέτρα για την αύξηση της επιδότησης καυσίμων στα 80 ευρώ για τους επόμενους τρεις μήνες, εξειδίκευσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα νέα μέτρα θα καλύπτουν τρεις μήνες, από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο και θα αφορούν τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ. Συνολικά τρία εκατομμύρια οδηγοί θα επωφεληθούν από το Fuel Pass 2.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του Χρήστου Σταϊκούρα: «Παρεμβαίνουμε για να ενισχύσουμε κυρίως τα ασθενέστερα στρώματα και τη μεσαία τάξη». «Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης σκαρφαλώνει στο 6,8% για το 2022», πρόσθεσε.

«Ενισχύουμε κάρτα καυσίμων για τρεις μήνες. Με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ως 30.000, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικουριού, ως 45.000 ευρώ. Οι δικαιούχοι οδηγοί είναι 3,1 εκατομμύρια»

Η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ. Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ σε ηπειρωτικές περιοχές. Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ και για τα δίτροχα 70 ευρώ.

Η επιδότηση ρίχνει την τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ.

Για το diesel κίνησης, η ενίσχυση θα είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 375 εκατ. ευρώ. Επίσης, επιστρέφεται το ΕΦΚ στους αγρότες.

«Οι πολίτες έχουν εξοικείωση με την υφιστάμενη πλατφόρμα για το Fuel Pass. Δίνουμε αυτή τη βοήθεια γιατί ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν πολύ υψηλός το 2021, η ανάπτυξη αυτή είναι ποιοτική, καθώς είχαμε ρεκόρ εξαγωγών. Ταυτόχρονα, είχαμε μείωση της ανεργίας. Η αυξημένη ανάπτυξη έχει αντανάκλαση και στα δημόσια έσοδα, είχαμε υπέρβαση στην εκτέλεση προϋπολοιγισμού κατά 2,1 δισ. ευρώ. Ο τρίτος λόγος είναι τα έσοδα από τον τουρισμό. Όλα αυτά γίνονται παρά τις τεράστιες εξωγενείς πιέσεις, τις αυξήσεις των διεθνών τιμών σε εμπορεύματα και καύσιμα. Κάναμε μεταρρυθμίσεις, παρά τις κρίσεις και έχουμε σήμερα πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που τον διαθέτουμε στους πολίτες με σύνεση», τόνισε από την πλευρά του,ο υφυπουργός Οικονομικών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.