Φωτιά στο Μάτι: Παραπέμπονται σε δίκη 21 από τους 24 κατηγορούμενους για πλημμελήματα

©Eurokinissi

Τέσσερα χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 103 ανθρώπους, το δικαστικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την παραπομπή 21 κατηγορουμένων.

Το συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παραπομπή 21 ατόμων για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Πιο συγκεκριμένα, οι 21 κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Οι δικαστές απέρριψαν την αναβάθμιση της κατηγορίας για πέντε στελέχη της Πυροσβεστικής από πλημμέλημα στο κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο. Το δικαστήριο θα δικάσει τους 21 εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και του ηλικιωμένου από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ανάμεσα σε εκείνους που οι Εφέτες «δείχνουν» εδώλιο είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καθώς και πρώην Δήμαρχοι της περιοχής, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και στελέχη της Υπηρεσίας.

Ο εισαγγελέας είχε διαφωνήσει με το σκέλος του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την περαιτέρω ανάκριση πέντε αξιωματικών της Πυροσβεστικής με αναβαθμισμένη κατηγορία, και ως προς την απαλλαγή 10 κατηγορουμένων από το χώρο της Αστυνομίας, αλλά και αντιδημάρχους.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.