Φον ντερ Λάιεν: Παρουσιάζει προτάσεις για την επιβολή πλαφόν στην ενέργεια στις 14 Σεπτεμβρίου

©EUROKINISSI/POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα παρουσιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν για την επιβολή πλαφόν στην ενέργεια στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Η φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρός μας, θα το παρουσιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες στις 14 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Μέχτιλντ Βέρσντέρφερ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της υπηρεσίας ενέργειας της Κομισιόν.

Φον ντερ Λάιεν: «Ετοιμάζουμε διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει «έκτακτη παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε τη Δευτέρα (29/8) η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η δραματική αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας δείχνει ξεκάθαρα τα όρια της υφιστάμενης λειτουργίας της αγοράς. Αυτή σχεδιάστηκε σε μια πολύ διαφορετική συγκυρία» εξήγησε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Οι αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας εκθέτουν τώρα, για διαφορετικούς λόγους, τα προβλήματα του τρέχοντος σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η Φον ντερ Λάιεν σε ομιλία της στη Στρατηγική Σύνοδο Κορυφής του Bled στη Σλοβενία. «Αναπτύχθηκε κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες και εντελώς διαφορετικούς σκοπούς». «Γι’ αυτό εργαζόμαστε τώρα για μια επείγουσα παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», πρόσθεσε.

Η ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία είναι το πρώτο βήμα, το επόμενο είναι η αναζήτηση νέων αξιόπιστων εταίρων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μας, ανέφερε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.