Φον Ντερ Λάιεν: «Έτοιμοι να συζητήσουμε πλαφόν στο φυσικό αέριο»

©EUROKINISSI/POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε σήμερα (5/10) ότι οι Βρυξέλλες είναι «έτοιμες να συζητήσουν» ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο τη μείωση των επιπτώσεων της κλιμάκωσης των τιμών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Πρέπει να περιορίσουμε αυτόν τον πληθωριστικό αντίκτυπο του φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γι’ αυτό είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε ένα ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας» τόνισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Αυτό το ανώτατο όριο θα ήταν ένα πρώτο βήμα στην πορεία προς μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας» πρόσθεσε η Φον ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να ενισχύσουν την προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας, πραγματοποιώντας τεστ αντοχής και χρησιμοποιώντας δορυφορική επιτήρηση για τον εντοπισμό πιθανών απειλών. «Οι πράξεις δολιοφθοράς κατά των αγωγών Nord Stream έδειξαν πόσο ευάλωτη είναι η ενεργειακή μας υποδομή. Είναι προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων να προστατεύσουν καλύτερα αυτήν την κρίσιμης σημασίας υποδομή», υπογράμμισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.