Φλώρος: Συνάντηση με τον αρχηγό του αμερικανικού στρατού στο Πεντάγωνο

©EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Επαφές με επιτελείς του Πενταγώνου, αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και εκπροσώπους Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, στις ΗΠΑ.

Ο τελευταίος πραγματοποίησε συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, James McConville. Συζήτησαν θέματα άμυνας σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα συναντήθηκε με την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Επισκέφθηκε την Στρατιωτική Αποστολή της Πρεσβείας.

Συναντήθηκε, επίσης, με τον ύπατο πρόεδρο της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Τζίμι Κόκοτα, και τον εκτελεστικό διευθυντή, Βασίλη Μωσαΐδη. Μίλησε με τους εκπροσώπους του ιδρύματος «OXI Day Foundation», Άντι και Μάικ Μάνατο.

Επισκέφτηκε την έδρα του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (AHI), και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και με εκπροσώπους της δεξαμενής σκέψης Jewish Institute for National Security of America (JINSA), με τους οποίους συζήτησε θέματα άμυνας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.