Eurobasket: Τα «αστέρια» της Γερμανίας που θα αντιμετωπίσει η Εθνική [vids]

©EPA/CLEMENS BILAN

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ θα αντιμετωπίσει αύριο (13/9-21:30) τη Γερμανία στη φάση των προημιτελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τους αντιπάλους της Ελλάδας να διαθέτουν ένα αξιόλογο ρόστερ.

Η «επίσημη αγαπημένη» θα κληθεί να αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Γερμανία που απέκλεισε το Μαυροβούνιο (85-79) στην προηγούμενη φάση. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και το 2005 στον τελικό, τότε που η Ελλάδα κατάφερε να «ανεβεί στην κορυφή της Ευρώπης».

Η φετινή ομάδα -σκληροτράχηλη- Εθνική Γερμανίας, μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορεί να θεωρείται, αφού διαθέτει πολύ ποιοτικές μονάδες.

Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο NBAer Ντένις Σρέντερ. Ο έμπειρος γκάρντ που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς, έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στους Μπόστονς Σέλτικς, Λος Άντζελες Λέικερς, Ατλάντα Χόκς και στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Στη φετινή διοργάνωση, ο 28χρονος έχει Μ.Ο. 19 πόντους, 7 ασίστ και 2.4 ριμπάουντ και είναι το «κλειδί» στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή, εφόσον αγωνιστεί, και στον φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ, Φραντς Βάγκνερ. Παρότι στα 21 έτη ο Βάγκνερ δείχνει απολύτως ώριμος και έχει αποτελεί ένα μεγάλο «όπλο» για την Γερμανία.

Στη διοργάνωση μετράει κατά μέσο όρο 15,8 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ σε 25,3 λεπτά κατά μέσο όρο. Η συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα δεν έχει ξεκαθαρίσει καθώς στο παιχνίδι κόντρα στο Μαυροβούνιο υπέστη έναν τραυματισμό στον αστράγαλο και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Παράλληλα, οι Τίμαν, Μαόντο Λο και Ομπστ μπορούν να προσφέρουν τρομερές λύσεις. Ειδικά ο Λο μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνος για την ελληνική άμυνα, με τον παίκτης της Άλμπα Βερολίνου να έχει Μ.Ο. 14,3 πόντους, έχοντας κάνει αρκετά καλά παιχνίδια κόντρα σε Λιθουανία και Ουγγαρία, σημειώνοντας από 20 πόντους σε κάθε αγώνα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.