Eurobasket 2022: Οι πιο ηχηρές απουσίες

@SLAM – Twitter

Το Eurobasket 2022 ξεκινάει σήμερα και δυστυχώς μερικά από τα πρώτα ονόματα κάποιων ομάδων δεν θα μπορέσουν να δώσουν το παρών.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες απουσίες από το Eurobasket:

Bogdan Bogdanovic (Σερβία)

Ο guard των Atlanta Hawks είναι ακόμα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στο γόνατο, με αποτέλεσμα να μην έχει συμπεριληφθεί στην τελική 12αδα της Σερβίας για το Eurobasket.

Danilo Gallinari (Ιταλία)

Ο small forward των Boston Celtics τραυματίστηκε στο γόνατο στον αγώνα με την Γεωργία και δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό, γι’αυτό και η αντίπαλος της εθνικής μας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του.

Tornike Shengelia (Γεωργία)

Ο Σενγκέλια τραυματίστηκε στον ώμο στον αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Ολλανδία και έτσι δεν θα ενισχύσει την ομάδα του Ηλία Ζούρου. Η πρώτη φάση του 1ου ομίλου του Eurobasket θα φιλοξενηθεί στην Τιφλίδα, με αποτέλεσμα αυτή η απουσία να χτυπήσει ακόμη περισσότερο τους φανς της Γεωργίας που δεν θα μπορέσουν να δουν από κοντά το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας τους.

Ante Zizic (Κροατία)

Ο center της Anadolu Efes που έχει περάσει και από το NBA θα απουσιάσει από το Eurobasket 2022 όχι λόγω τραυματισμού, αλλά επειδή κόπηκε από τον τεχνικό της Κροατίας. Την Κροατία θα την αντιμετωπίσει η εθνική μας στη φάση των ομίλων και πιο συγκεκριμένα αύριο 2 Σεπτεμβρίου στις 18:00.

Sergio Llull (Ισπανία)

Ο 35χρονος χαρισματικός σουτέρ απέκτησε μυϊκό τραυματισμό στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Ισλανδία, που δεν θα του επιτρέψει να φορέσει την φανέλα της Ισπανίας στο Eurobasket 2022.

Milos Teodosic (Σερβία)

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς έκοψε τον Τεόντοσιτς για καθαρά αγωνιστικούς λόγους από την τελική 12αδα της Σερβίας, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχουν καλύτερες επιλογές για την συγκεκριμένη θέση.

Nando De Colo (Γαλλία)

Ο 34χρονος guard ενημέρωσε τον Vincent Collet πως δεν θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της Γαλλίας για το Eurobasket για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, αλλά σκοπεύει να αγωνιστεί τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ricky Rubio (Ισπανία)

Ο point guard των Cleveland Cavaliers υπέστη ρήξη χιαστών για 2η φορά στην καριέρα του τον Δεκέμβριο του 2021 και δεν έχει αναρρώσει ακόμη πλήρως.

Marco Belinelli (Ιταλία)

Ο Ιταλός guard ενημέρωσε την ομοσπονδία της χώρας του πως πλέον προτεραιότητα του είναι η Bologna και πως είναι πιθανόν να μην ξανά αγωνιστεί για την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Boban Marjanovic (Σερβία)

Ο center των Houston Rockets δεν συμπεριλήφθηκε ούτε στο αρχικό ρόστερ της Σερβίας, πράγμα που σημαίνει πως ενδεχομένως δεν υπήρχε ενδιαφέρον από μία ή και από τις δύο πλευρές για την ένταξή του στην τελική 12αδα του Eurobasket.

Nikola Vucevic (Μαυροβούνιο)

Ο δύο φορές All-Star παίχτης των Chicago Bulls είχε συμπεριληφθεί αρχικά στο πρωταρχικό ρόστερ του Μαυροβουνίου, αλλά τελικά έμεινε εκτός χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα οι λόγοι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.