EuroBasket 2022: Η παρέα των Σατοράνσκι και Βέσελι απειλεί την Εθνική

©Eurokinissi

Η Εθνική αντιμετωπίζει την Τσεχία στους «16» του EuroBasket.

Η νοκ άουτ φάση του EuroBasket ξεκινάει για την Εθνική σήμερα (11/9) στις 21:45 με αντίπαλο την Τσεχία για τους «16» της διοργάνωσης.

Το ρόστερ των Τσέχων δεν προκαλεί… τρόμο, υπάρχουν σημαντικές μονάδες που θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές σε όλες της Εθνικές που είναι φαβορί για τα μετάλλια. Ο Γιαν Βέσελι με την παρουσία του κάτω από το καλάθι μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Κατέγραψε 14.8 πόντους μέσο όρο και 5.8 ριμπάουντ στους ομίλους.

Το «μυαλό» των Τσέχων είναι ο Τόμας Σατοράνσκι. Ο πρώην γκάρντ των Σικάγο Μπούλς έχει αγωνιστεί στα 3 από τα 5 ματς των ομίλων με 9 ασίστ μέσω όρο.

Ένας από τους καλύτερους σκόρερ της διοργάνωσης είναι ο Βόιτεχ Χρουμπάν. Ο Τσέχος γκαρντ έχει 15.2 πόντους μέσο όρο.

Το στυλ παιχνιδιου

Στην άμυνα οι Τσέχοι παίζουν με αλλαγές και τον Βέσελι να βγαίνει στον αντίπαλο γκαρντ, ενώ ο Σατοράνσκι επιχειρεί να κλέβει μπάλες.

Στην επίθεση όλα ξεκινάνε από τον Σατοράνσκι. Είτα θα πασάρει για alley- oop στον Bέσελι ή θα ψάξει την αδύναμη πλευρά και τον Χρουμπάν που θα εκτελέσει για τρείς.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες κι άλλες φορές στο παρελθόν.  Η αρχή έγινε το το 1991 όταν η Ελλάδα υπέστη καθοριστική ήττεα στο Ευρωμπάσκετ της Ρώμης με 123-113. Στο Eurobasket του 1999 η Τσεχία νίκησε με 83-72 και η ομάδα του Κώστα Πετρόπουλου τερμάτισε τελευταία.

Ακολούθησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Η Ελλάδα ήθελε νίκη με +12 κόντρα στους Τσέχους αλλά νίκησε μόνο με 84-77 και αποκλείστηκε.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του Καναδά το 2021. Η Τσεχία με 97-72 πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.