Eurobasket 2022: Δύο παίκτες κυνηγούν τον Γιάννη για το βραβείο του πρώτου σκόρερ

@Eurokinissi

Ο Σάσα Βεζένκοφ ακολουθεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με 27 πόντους μέσο όρο μέχρι τώρα στο τουρνουά, ενώ ο Λάουρι Μάρκανεν βλέπει την σκιά και των δύο με 25,5 πόντους.

Γιάννης Αντετοκούνμπο – Το μεγάλο φαβορί

Ο Έλληνας Power Forward εντυπωσίασε απέναντι στην Ουκρανία, καθώς σταμάτησε στους 41 πόντους μόλις σε 27 λεπτά συμμετοχής, όντας ταυτόχρονα εκπληκτικά εύστοχος. (13/18 εντός πεδιάς και 15/18 ελεύθερες βολές) Έτσι, ανέβασε τον μέσο όρο πόντων του στο Eurobasket στους 31 και αποτελεί το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου του πρώτου σκόρερ.

Μάλιστα, από το 1991 στη Ρώμη που ο Νίκος Γκάλης τα κατάφερε για τέταρτη και τελευταία φορά, αφού έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά με την Εθνική ομάδα, ποτέ άλλοτε Έλληνας παίκτης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε Eurobasket.

Σάσα Βεζένκοφ – Ελπίζει στην ανατροπή

Ο Βούλγαρος σταρ του Ολυμπιακού έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικές εμφανίσεις, οι οποίες τον έχουν οδηγήσει στην δεύτερη θέση των πρώτων σκόρερ με 27 πόντους μέσο όρο. Στην τελευταία από αυτές σημείωσε 28 πόντους με αντίπαλο την Γεωργία οδηγώντας την χώρα του στην νίκη. Μάλιστα, είναι πρώτος στην κατηγορία των Rebound, ενώ ταυτόχρονα εντυπωσιάζει το ποσοστό του στα τρίποντα, αφού σουτάρει με 43% πίσω από την γραμμή των 6.75.

Λάουρι Μάρκανεν – Συμπληρώνει την κορυφαία 3αδα

Ο Φινλανδός NBAερ οδήγησε την χώρα του στην δεύτερή της νίκη σημειώνοντας 34 πόντους, με αποτέλεσμα να ανεβάσει τον προσωπικό του μέσο όρο στους 25,5 πόντους ανά παιχνίδι. Ο Σταρ της Φινλανδίας θα αγωνίζεται και την νέα αγωνιστική περίοδο στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά πλέον η νέα χρονιά θα τον βρει στους Utah Jazz, αφού η πρώην ομάδα του, οι Cleveland Cavaliers, τον συμπεριέλαβαν στο πακέτο ανταλλαγής για να αποκτήσουν τον Donovan Mitchell.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο προηγούμενο EuroBasket πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκόραν Ντράγκιτς με 24.3 πόντους. Ο Ραντιβόι Κόρατς και ο Νίκος Γκάλης είναι οι μοναδικοί με τέσσερις τίτλους, ενώ ο Ντιρκ Νοβίτσκ και ο Πάου Γκασόλ ακολουθούν με τρεις.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.