Έτοιμη να ξεκινήσει συνομιλίες για τη Βόρεια Ιρλανδία η Ευρωπαϊκή Ένωση

©AndrzejRembowski – Pixabay

Ο Ζοάο Βάλε ντε Αλμέιντα, πρεσβευτής της ΕΕ στη Βρετανία, ανέφερε το μπλοκ είναι έτοιμο να ξεκινήσει συνομιλίες για το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν είμαστε έτοιμοι να επαναδιαπραγματευτούμε μια διεθνή συμφωνία, την οποία υπογράψαμε μόλις πριν από δύο χρόνια. Νομίζω ότι αυτό το κατανοείτε. Αλλά είναι επίσης σαφές στο μυαλό μας ότι οι μονομερείς ενέργειες δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν. Επομένως θα πρέπει να βρούμε κοινά συμφωνηθείσες λύσεις», δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC.

«…Είναι μια πολύ σημαντική ώρα αλλαγής» είπε η Μισέλ Ο’Νιλ, ηγέτιδα του Σιν Φέιν στη Βόρεια Ιρλανδία. «Θα προσφέρω μια ηγεσία που θα τους συμπεριλαμβάνει όλους, που θα εξυμνεί την ποικιλομορφία, που θα εγγυάται τα δικαιώματα και την ισότητα εκείνων που είχαν αποκλειστεί, που είχαν υποστεί διακρίσεις ή που τους αγνοούσαν στο παρελθόν», υποστήριξε.

«Είναι μια καθοριστική στιγμή για την πολιτική και τον λαό μας», πρόσθεσε η ίδια, αφού το Σιν Φέιν για πρώτη φορά εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους στις τοπικές εκλογές.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.