Ερντογάν: «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης»

©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει για μένα Κυριάκος Μητσοτάκης. Ας σκεφτεί μόνος του. Δεν θα του μιλήσω από εδώ και στο εξής. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στις διαπραγματεύσεις μας αλλά πήγε στις ΗΠΑ και άσκησε κριτική στην Τουρκία».

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν και μίλησε στο Κογκρέσο, ασκώντας κριτική στην Τουρκία και ζητώντας από τις ΗΠΑ να μην την εξοπλίσουν με νέα F-16.

Ερντογάν: «Το 2027 θα προσθέσουμε στο ναυτικό μας 6 νέου τύπου υποβρύχια»

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρευρέθηκε στην τελετή ναυπήγησης του νέου εγχώριου υποβρυχίου «Σελμάν Ρέις» και υποσχέθηκε μέχρι το 2027 να ρίξει στις θάλασσες της επονομαζόμενης Γαλάζιας Πατρίδας συνολικά 6 υποβρύχια.

«Ναυπηγώντας ένα υποβρύχιο κάθε χρόνο, ξεκινώντας από φέτος, μέχρι το 2027 θα προσθέσουμε στο ναυτικό μας 6 νέου τύπου υποβρύχια. Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτά τα επιτεύγματα, τα οποία δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε πριν από 15-20 χρόνια», ανέφερε, ενώ, φέρνοντας ως παράδειγμα και πάλι την εισβολή στην Κύπρο, δήλωσε ότι παρά τις προδοσίες και τα βρώμικα κόλπα των φιλικών προς εμάς χωρών, των συμμάχων μας και ιδιαίτερα των κρατών με τα οποία έχουμε σχέσεις, τα καταφέραμε. Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες και παράνομες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο.

Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το Ναυτικό μας ισχυρότερο και αποτρεπτικότερο, για την ασφάλεια της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’», τόνισε ο Ερντογάν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.