Επικροτούν τον e – Ε.Φ.Κ.Α οι πολίτες

Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, των προϊόντων, των υπηρεσιών και γενικότερα τα οικονομικά ζητήματα είναι -με διαφορά- η κατηγορία θεμάτων που προβληματίζει σήμερα περισσότερο τους πολίτες της χώρας μας.

Γιώργος Αράπογλου – Action24Press

Ο στίβος της Οικονομίας παραμένει ο σημαντικότερος για το κυβερνών κόμμα, αλλά όχι ο μόνος. Άλλος ένας σημαντικός τομέας είναι τα ασφαλιστικά θέματα και το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών για αυτά, όπως η έγκαιρη έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. Πρόκειται για τη δεύτερη ενότητα θεμάτων που διερευνήσαμε.

Η προσπάθεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση είναι εμφανής, αναγνωρίζεται, σε σημαντικό ποσοστό, από τους έλληνες πολίτες (τα ποσοστά θετικών αξιολογήσεων υπερβαίνουν τα δημοσκοπικά και τα εκλογικά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος), αλλά προφανώς υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μπροστά. Εκεί που οι αξιολογήσεις δίνουν ένα ξεκάθαρα θετικό αποτέλεσμα είναι όσον αφορά το νέο θεσμό των εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων, που αναλαμβάνουν την έκδοση των συντάξεων χωρίς κόστος για τους ασφαλισμένους. Το 62% του συνόλου του δείγματος και το 65% αυτών που έχουν ασφαλιστική σχέση με τον e – Ε.Φ.Κ.Α. κρίνουν ότι ο θεσμός αυτός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον, το 59% του συνόλου του δείγματος και το 60% αυτών που έχουν ασφαλιστική σχέση με τον e – Ε.Φ.Κ.Α., θα επέλεγαν να αξιοποιήσουν το νέο αυτό θεσμό, για την έκδοση και της δικής τους σύνταξης.

Το ισοζύγιο των αξιολογήσεων είναι θετικό ακόμα και μεταξύ ψηφοφόρων (Ιουλίου 2019) της Αντιπολίτευσης. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι οι κυβερνήσεις κρίνονται, όχι από τα προβλήματα και τις κρίσεις που ανακύπτουν, αλλά από τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουν και από το αποτέλεσμα που πετυχαίνουν. Ενδεχόμενη αδράνεια ή καθυστερήσεις, τους χρεώνονται. Δράσεις και έργο προς τη σωστή κατεύθυνση, αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.