Επιδότηση ρεύματος για όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια από τον Ιούλιο

©ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις για την ενέργεια που θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως η μείωση της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προκαλεί ανησυχία, ενώ τόνισε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να ανταπεξέλθει σε όλα τα σενάρια.

«Οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Λειτουργούν με την παραγωγική τους δυναμικότητα χωρίς διακοπές και ελλείψεις ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας. Η χώρα μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παράσχει ποσότητα φυσικού αερίου και στη Βουλγαρία. Σε ετοιμότητα είναι οι 5 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου, ώστε, σε περίπτωση που χρειαστεί τον χειμώνα, να έχουν τη δυνατότητα εναλλαγής σε καύσιμο diesel», είπε.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η κυβέρνηση διευρύνει από τον Ιούλιο της στήριξη των καταναλωτών ως προς το ρεύμα σε όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κρητήρια και χωρίς όριο κατανάλωσης.

Από τον Ιούλιο επιδοτούνται όλες οι κατοικίες με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους οικιακούς καταναλωτές και 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους δικαιούχους του οικιακού τιμολογίου..Για τα αγροτικά τιμολόγια η τιμή επιδότησης ανέρχεται στα 213 ευρώ

Για το φυσικό αέριο στα 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Το κόστος της επιδότησης για τον Ιούλιο ανέρχεται στα 722 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα να γνωρίζουν τα τιμολόγια κάθε παρόχου ενέργειας καθώς αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.