Έπεσε με ψηλά το κεφάλι η Εθνική πόλο ανδρών, τώρα το χάλκινο

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών τα έδωσε όλα κόντρα στην Ιταλία, όμως δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, χάνοντας με 11-10 στον ημιτελικό. Έτσι θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν προσήλωση στην άμυνα, γρήγορα όμως η Ιταλία επωφελήθηκε των σουτ που κατάφερε να πάρει και έφτασε να προηγηθεί στο οκτάλεπτο με 4-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική μας μείωσε τα λάθη, στάθηκε πιο τυχερή στην επίθεση και με επιμέρους σκορ 3-2 υπέρ της, μείωσε σε 6-5.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Εθνική μας ισοφάρισε, για πρώτη φορά, σε 6-6 με γκολ του Γενηδουνιά και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι. Η Ιταλία βρήκε αμαρκάριστο σουτ για να πάρει και πάλι το προβάδισμα, με την Εθνική μας να χάνει ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω και το τρίτο οκτάλεπτο να βρίσκει την Ιταλία να προηγείται με 7-6.

Όμως η Ιταλία μπήκε δυναμικά στο τελευτία οκτάλεπτο και πέτυχε γρήγορα δύο γκολ, δίνοντας “αέρα” τριών τερμάτων, κάτι που αφύπνισε τους διεθνείς μας οι οποίοι με δύο συνεχόμενα γκολ μείωσαν και πάλι την διαφορά στο ένα γκολ, 9-8. Με την Ιταλία να απαντά για το 10-8, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να μειώσει, 3 λεπτά πριν από το τέλος, με δύο παίκτες παραπάνω, αλλά σε διπλή ευκαιρία δεν τα κατάφερε. Αλλά στην επόμενη ευκαιρία που της δόθηκε ο Γενηδουνιάς ευστόχησε, μειώνοντας και πάλι στο γκολ, 2 λεπτά πριν από το τέλος, για το 10-9, σε έναν δραματικό ημιτελικό.

Όμως όλα τελείωσαν όταν ο Ντι Φούλβιο σκόραρε αμαράριστο, 58” πριν από το τέλος, για το 11-9.

Οκτάλεπτα με πρώτη την Ιταλία: 4-2, 2-3, 1-1, 4-4

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.