Ενισχύονται τα ομόλογα – Υποχωρούν οι αποδόσεις

© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Παρά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, φαίνεται πως συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των ομολόγων.

Για ακόμη μια ημέρα συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων παρά τις ασάφειες που εμπεριείχαν οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον νέο Μηχανισμό Στήριξης της αγοράς, με τους επενδυτές να φαίνονται πως έχουν πειστεί.

Το ευρώ δέχεται πιέσεις και έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται σε διαρκή πτώση, με ενδεικτικό παράδειγμα πως στην στην εγχώρια αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 3,02% από το 3,46% που κυμαίνονταν πριν από μία εβδομάδα.

Στο ΗΔΑΤ (Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων), καταγράφηκαν 122 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 82 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,08% έναντι 1,08% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2%.

Το ευρώ κινείται πτωτικά και στις αγορές συναλλάγματος, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται το απόγευμα στα 1,0211 δολ. από το επίπεδο των 1,0234 δολ. που άνοιξε η αγορά. Η τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,0236 δολ., όπως ανακοίνωσε η EKT.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.