Ενδιάμεσες εκλογές: Αναμέτρηση- βαρόμετρο για την αμερικανική πολιτική 

Οι εκλογές είναι τεράστιας σημασίας γιατί θεωρούνται ως ο β’ γύρος της μάχης Μπάιντεν – Τραμπ που θα καθορίσει και το εάν θα είναι και πάλι αντίπαλοι στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Οι εκλογές είναι τεράστιας σημασίας, όχι μόνο γιατί είναι οι πρώτες από τον Ιανουάριο του 2021, όταν οι οπαδοί του Τραμπ επιχείρησαν να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο και να καταλύσουν τη Δημοκρατία, αλλά γιατί θεωρούνται ως ο β’ γύρος της μάχης Μπάιντεν – Τραμπ (αν και κανείς τους δεν είναι στα ψηφοδέλτια), ο οποίος θα καθορίσει και το εάν θα είναι και πάλι αντίπαλοι στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Το βασικό σενάριο για τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ είναι ότι οι Δημοκρατικοί θα χάσουν τη Βουλή και ότι θα δώσουν σκληρή μάχη για να κρατήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Οι ΗΠΑ βιώνουν έναν πρωτόγνωρο διχασμό που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο πολιτικό πεδίο. Ο Μπάιντεν υποστηρίζει πως ο Τραμπ είναι «εχθρός της Δημοκρατίας» και οι οπαδοί του «ημι-φασίστες», ο δε Τραμπ λέει πως ο Μπάιντεν είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί των ΗΠΑ και επιμένει πως έχασε με νοθεία το 2020.

Στις εκλογές αυτές – κατά τις οποίες θα εκλεγούν οι 435 βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι γερουσιαστές σε 35 Πολιτείες και οι κυβερνήτες σε άλλες 36 Πολιτείες -, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί έχουν διαμετρικά αντίθετες θέσεις σε μια σειρά από κορυφαία θέματα, όπως η ακρίβεια, οι αμβλώσεις, η εγκληματικότητα, η μετανάστευση ακόμα και η στήριξη στην Ουκρανία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.