Ένα καλοκαίρι γεμάτο μετάλλια [vids]

Η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να πανηγυρίζει επιτυχίες τον Αύγουστο του 2022, καθώς πολλοί ήταν οι αθλητές που μας έκαναν περήφανους αυτό το καλοκαίρι.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Ελίνα Τζένγκο, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο Απόστολος Χρήστου, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Μίλτος Τεντόγλου γέμισαν με χρυσά μετάλλια τη συλλογή τους, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Κριστιάν Γκολομέεφ, ο Στέφανος Ντούσκος, η Ζωή Φίτσιου, η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η ομάδα combo της καλλιτεχνικής κολύμβησης έφεραν επίσης τη χώρα μας στο βάθρο.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με τις δύο νίκες της στα 35 και τα 20 χιλιόμετρα βάδην έστειλε την Ελλάδα μέχρι και την 4η θέση του πίνακα μεταλλίων.

Χρυσό μετάλλιο ο Απόστολος Χρήστου στα 50 μέτρα ύπτιο

Με μία φοβερή κούρσα στη Ρώμη, ο Απόστολος Χρήστου έκανε τα 50 μέτρα στο ύπτιο σε χρόνο 24.36, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε και το αργυρό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο.

Χάλκινο μετάλλιο ο Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 μέτρα ελεύθερο

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους κολυμβητές της Ευρώπης στα 50 μέτρα ελεύθερο, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 21.75.

Χάλκινο μετάλλιο η ομάδα combo της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία-Ελλη Αλζιγκούζη, Ελενα Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώτη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς συγκέντρωσε 89,4000 βαθμούς και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Χρυσό μετάλλιο ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελαφρών βαρών

Ελληνικές επιτυχίες υπήρξαν και στην κωπηλασία, όπου ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου ανέβασε την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τελικό σκιφ ελαφρών βαρών στο Μόναχο, με χρόνο 07:21.84.

Ασημένιο μετάλλιο ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ 

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο μονό σκιφ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Ασημένιο μετάλλιο η Ζωή Φίτσιου στο σκιφ ελαφρών βαρών

Η Ζωή Φίτσιου μετά από τρομερή κούρσα πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό σκιφ ελαφρών βαρών και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας.

Ασημένιο μετάλλιο η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με χρόνο 08:08.20 στον τελικό του σκιφ, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Δύο χρυσά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάδην

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν συγκλονιστική στα 20 χλμ. βάδην και κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο. Είχε προηγηθεί εκείνο στα 35 χλμ. Η Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έκανε double σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Ο Έλληνας άλτης για ακόμη μια φορά κατάφερε να γράψει ιστορία, αφού σημείωσε την καλύτερη επίδοση της χρονιάς και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Ασημένιο μετάλλιο η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ

Η Κατερίνα Στεφανίδη με καλύτερο άλμα στα 4.75 κατάκτησε τη δεύτερη θέση σε ένα συγκλονιστικό τελικό.

Χρυσό μετάλλιο η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό

Η Ελίνα Τζένγκο ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο την παρουσία της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, με βολή στα 65.81 μέτρα, που της χάρισε το «χρυσό».

Χρυσό μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε για άλλη μια φορά την Ελλάδα περήφανη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονάχου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βαθμολογήθηκε με 15.133.

Ο Αύγουστος του 2022 θα μείνει στην ιστορία για την πατρίδα μας, η συγκομιδή της οποίας έφθασε συνολικά σε όλα τα αθλήματα, τα επτά χρυσά μετάλλια, τα έξι ασημένια μετάλλια και τα δύο χάλκινα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.

Οι Έλληνες πρωταθλητές έδειξαν ότι ο ελληνικός αθλητισμός έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.