Η δεύτερη ενδιάμεση έκθεση του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2022, όπου διαπιστώνει παρουσία phtytophthora σε ποσοστό 96,8% επί 31 δειγμάτων στο σύνολο του πάρκου του ΚΠΙΣΝ:
Η έκθεση του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων με ημερομηνία 9-12-2021 την οποία υπγράφει ο κ. Παναγιώτης Τσόπελας τέως διευθυντής ερευνών του ΙΜΔΟ, ο οποίος ασχολήθηκε για χρόνια με το θέμα. Στην έκθεση αυτή ο κ. Τσόπελας παραπέμπει σε έρευνες και ελέγχους που δείχνουν παρουσία phtytophthora στο πάρκο τουλάχιστον από το 2016:
Η απάντηση του ΙΜΔΟ προς τη Φυτοτεχνική κατόπιν αιτήματός της που λέει ότι εντοπίστηκαν στο πάρκο σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο οι μύκητες Ptlytophτhora cinnamoιni και Phytophthora nicotianae:
Τα έντυπα που δείχνουν τις αιτήσεις για την αγορά φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων από την κατασκευάστρια εταιρία του ΚΠΙΣΝ για χρήση τους στο πάρκο:
Η έγκληση της Φυτοτεχνικής στο ΚΠΙΣΝ για απατη – 13-12-2019 (Στη σελ 8 εγκαλεί για κακουργηματική απάτη):
Απάντηση του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου στις 14 -1-2016, όπου διαπιστώνεται ο μύκητας Verticillium Dahliae στα ελαιοδεντρα:
Μελέτη του Μπενακείου το Νοέμβριο του 2016 όπου διαπιστώνει προσβολές με το φυτοπαθογόνο μύκητα Rhizoctonia solani σε θάμνους λεβάντας και συστήνει μεταξύ άλλων απομάκρυνση και καταστροφή τους.
Η εισαγγελική παραγγελία της 1ης 11ου 2019 για έλεγχο σε όλα τα φυτά του πάρκου για phtophthora και για χρήση συγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων.
Η απάντηση του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου στη Φυτοτεχνική για τον εντοπισμό φυτοπαθογόνων Verticillium dahliae, phtytophthora και άλλων στην περίοδο από 25 Νοεμβρίου 2015 έως 28 Φεβρουαρίου 2017.