Ενα άρρωστο πάρκο στο κέντρο της Αθήνας

Η δεύτερη ενδιάμεση έκθεση του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2022, όπου διαπιστώνει παρουσία phtytophthora σε ποσοστό 96,8% επί 31 δειγμάτων στο σύνολο του πάρκου του ΚΠΙΣΝ:

Η έκθεση του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων με ημερομηνία 9-12-2021 την οποία υπγράφει ο κ. Παναγιώτης Τσόπελας τέως διευθυντής ερευνών του ΙΜΔΟ, ο οποίος ασχολήθηκε για χρόνια με το θέμα. Στην έκθεση αυτή ο κ. Τσόπελας παραπέμπει σε έρευνες και ελέγχους που δείχνουν παρουσία phtytophthora στο πάρκο τουλάχιστον από το 2016:

Η απάντηση του ΙΜΔΟ προς τη Φυτοτεχνική κατόπιν αιτήματός της που λέει ότι εντοπίστηκαν στο πάρκο σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο οι μύκητες Ptlytophτhora cinnamoιni και Phytophthora nicotianae:

Τα έντυπα που δείχνουν τις αιτήσεις για την αγορά φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων από την κατασκευάστρια εταιρία του ΚΠΙΣΝ για χρήση τους στο πάρκο:

Η έγκληση της Φυτοτεχνικής στο ΚΠΙΣΝ για απατη – 13-12-2019 (Στη σελ 8 εγκαλεί για κακουργηματική απάτη):

Απάντηση του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου στις 14 -1-2016, όπου διαπιστώνεται ο μύκητας Verticillium Dahliae στα ελαιοδεντρα:

Μελέτη του Μπενακείου το Νοέμβριο του 2016 όπου διαπιστώνει προσβολές με το φυτοπαθογόνο μύκητα Rhizoctonia solani σε θάμνους λεβάντας και συστήνει μεταξύ άλλων απομάκρυνση και καταστροφή τους.

Η εισαγγελική παραγγελία της 1ης 11ου 2019 για έλεγχο σε όλα τα φυτά του πάρκου για phtophthora  και για χρήση συγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων.

Η απάντηση του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου στη Φυτοτεχνική για τον εντοπισμό φυτοπαθογόνων Verticillium dahliae, phtytophthora και άλλων στην περίοδο από 25 Νοεμβρίου 2015 έως 28 Φεβρουαρίου 2017.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.