ΕΛΣΤΑΤ: Στο 7,7% η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του έτους

©EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το ΑΕΠ, σε όρους όγκου, κατά το 2ο τρίμηνο 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 1,2%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021, παρουσίασε αύξηση κατά 7,7%.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, ΑΕΠ, σε όρους όγκου, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 7,8% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αντανακλούν την επίπτωση στο ΑΕΠ της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19. Για την κατάρτιση των προσωρινών εκτιμήσεων χρησιμοποιήθηκαν όλες οι βέλτιστες διαθέσιμες πηγές δεδομένων.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι καθώς τα εποχικά διορθωμένα μεγέθη επαναϋπολογίζονται κάθε φορά που προστίθεται ένα καινούργιο τρίμηνο, η επίδραση της διαδικασίας της εποχικής διόρθωσης, ιδίως σε περιόδους έντονων διακυμάνσεων των υποκείμενων μεγεθών, αντανακλάται στην αισθητή αναθεώρηση ιδίως των πλέον προσφάτων τριμήνων της σειράς.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.