Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ σήμερα στην Αθήνα

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η δεύτερη ημέρα της σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα, συνεχίζεται με τη συμμετοχή της στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Το Φόρουμ διοργανώνει η Enterprise Greece σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και θα ξεκινήσει με ενακτήριο χαιρετισμό του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη και τους χαιρετισμούς του υπουργού Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, Khalid bin Abdulaziz Al Falih.

Θα παρουσιαστούν οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών. Στο Φόρουμ θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και επιχειρηματίες και των δύο πλευρών.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση και μετά θα γίνει παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Enterprise Greece, Γιώργο Φιλιόπουλο, και στη Σαουδική Αραβία από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Επενδύσεων, Φαχάντ Αλ Χασέμ (Fahad Al Hashem).

Θα γίνει συζήτηση για τον τουρισμό μεταξύ της υφυπουργού Εξωτερικών, Σοφίας Ζαχαράκη και του υφυπουργού για την προσέλκυση επενδύσεων στο υπουργείο Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Mahmoud Abdulhadi.

Θα μιλήσει και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλή, ενώ ακολουθεί ομιλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Στύλιου και σχετική συζήτηση.

Το Φόρουμ θα κλείσει με τις ομιλίες του γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου της Enterprise Greece, Ιωάννη Σμυρλή και του προέδρου της Σαουδικής Ομοσπονδίας Επιμελητηρίων, Ajlan al Ajlan. Παράλληλα, θα διεξαχθούν διμερείς συναντήσεις.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.