Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΘΕ / ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις άνδρες που είχαν συλληφθεί μετά τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, φθορές, οπλοκατοχή, παράβαση των νόμων περί διαδηλώσεων και ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Υπενθυμίζεται πως επεισόδια σημειώθηκαν χθες βράδυ στο πανεπιστημιακό campus, όπου επέστρεψε μερίδα διαδηλωτών η οποία συμμετείχε νωρίτερα σε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επεισόδια σημειώθηκαν και το μεσημέρι της Πέμπτης εντός του ΑΠΘ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Ομάδα φοιτητών, που έκανε διαμαρτυρία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, κινήθηκε κατά διμοιρίας των ΜΑΤ.

Κεραμέως: Συνταγματική η πανεπιστημιακή αστυνομία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, η υπουργός Παιδείας, τόνισε σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία ότι πήρε το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Μάλιστα, αναμένεται προεδρικό διάταγμα ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία της τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, η ίδια σημείωσε πως οι ομάδες προστασίας θα λειτουργούν με βάση το σχεδιασμό της Αστυνομίας.

Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε πως η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ θα ολοκληρωθεί, ενώ σχολίασε και τα χθεσινά επεισόδια. «Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε μια κατάληψη και αντί για την κατάληψη, να χτιστεί μια βιβλιοθήκη», ανέφερε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.