Έκθεση του εμβληματικού φωτογράφου David LaChapelle στη Νέα Υόρκη

©David LaChapelle – Facebook

Ο David LaChapelle δημιουργεί κάποιες από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες στη μόδα, τη μουσική και την τέχνη.

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη σε νεοϋορκέζικο μουσείο θα είναι ένα χρονικό αυτής της δουλειάς, εγκαινιαζόμενη τον Σεπτέμβριο στο Fotografiska New York.

   Με τίτλο «Make Believe», η έκθεση θα παρουσιάσει πάνω από 150 έργα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ 1984 και 2022. Οι ενότητες είναι η θρησκεία, το περιβάλλον, η ταυτότητα φύλου, η εικόνα σώματος και η περίπλοκη κατασκευή της φήμης.

   Οι απαρχές της ενασχόλησης του LaChapelle με τη θρησκεία ανάγονται στην κορύφωση της κρίσης του AIDS στη Νέα Υόρκη του 1980. «Οι πιο παλιές δουλειές μου από τη δεκαετία του 1980 είχαν ως κίνητρο την έκφραση ενός όλο αγάπη Θεού, της φύσης της ψυχής και του ουρανού σε μια ολέθρια περίοδο στη διάρκεια της οποίας έχασα πολλούς φίλους» έχει πει ο LaChapelle.

   Το πορτρέτο του Warhol είναι ένα από τα πολλά πορτρέτα διασημοτήτων που παρουσιάζονται στη «Make Believe»: εκεί θα είναι το τελευταίο πορτρέτο του Michael Jackson δίπλα σε πορτρέτα διασημοτήτων της δεκαετίας του 1990.

  «Στο διάβα των χρόνων, άρχισα να παρατηρώ το πώς στις προσωπικές μου δυσκολίες η πίστη μου στον Θεό με κρατούσε σε ισορροπία και εν τω μεταξύ ο κόσμος της ποπ κουλτούρας απομακρυνόταν από τη θρησκεία και εστίαζε πιο πολύ στη φήμη, τον πλούτο και τον ατομικισμό» λέει ο LaChapelle. «Έγινε φανερό ότι δεν μπορούσα να διαχωρίσω τη προσωπική μου ζωή από τη δουλειά μου ως επαγγελματίας. Αισθάνομαι την ευθύνη να φέρω φως στον κόσμο και να κάνω έργα που μπορούν να ανυψώσουν και να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα».

   Η έκθεση «Make Believe» φιλοξενείται στο Fotografiska New York από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου 2023.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.