Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη για τον Έβρο – Προεδρεύει ο Μητσοτάκης

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, την Τρίτη σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει στις 16:30 της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο να είναι το βασικό θέμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νότης Μηταράκης σημείωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, και η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη χώρα. Όπως ανέφερε, «ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην ΕΕ λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια». «Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την άφιξη μεταναστών σε άλλα νησιά, δήλωσε ότι οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, άλλα και ο φράχτης στον Έβρο, έχουν αναγκάσει τους λαθροδιακινητές να αναζητήσουν άλλες διαδρομές.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ο φράχτης στο Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα. Στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας βρίσκονται 18.000 μετανάστες, από 92.000 που ήταν το 2020.

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι «πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία, 8.500 μετανάστες». Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας, πρόσθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.