Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελία για εισβολή στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ

©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προκαταρκτική έρευνα θα διεξαχθεί, μετά από καταγγελία της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ ότι το πρωί της Τετάρτης άγνωστοι διέκοψαν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την ταυτοποίηση των δραστών.

Υπενθυμίζεται πως επεισόδια σημειώθηκαν δύο φορές την Τρίτη στο ΑΠΘ. Ομάδα νεαρών, κατά την αποχώρηση από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, κινήθηκε προς τα κτήρια της διοίκησης.

Χρησιμοποιώντας λοστούς και άλλα εργαλεία έσπασαν τα ρολά και τα τζάμια της εισόδου και μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου.

Είχε προηγηθεί δήλωση του κυρίου Θεοδωρικάκου, με την οποία καταδίκαζε τις καταστροφές στο κτήριο του Τμήματος Βιολογίας: «Η ασφάλεια στα πανεπιστήμια, η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Επικοινώνησα, με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον ενημέρωσα ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλιστεί η ομαλή κατασκευή της βιβλιοθήκης στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για να μπορέσει να δοθεί η βιβλιοθήκη στους φοιτητές και τους καθηγητές. Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα πανεπιστήμια. Το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια θα γίνει απολύτως πράξη», δήλωσε ο υπουργός.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.