Εισαγγελική έρευνα για το ναζιστικό χαιρετισμό του Κώστα Πλεύρη

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθεται ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κωνσταντίνου Πλεύρη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε να ερευνηθεί η ενέργεια του δικηγόρου, υπό το πρίσμα που ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διατάχθηκε με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και ήδη έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, η οποία έχει αναλάβει την αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κατά τη συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου, χαιρέτισε ναζιστικά σε μία αντιπάραθεση που είχε με τη Μάγδα Φύσσα.

Θα κληθούν σε κατάθεση δικηγόροι που ήταν παρόντες στη δικαστική αίθουσα, όταν έγινε η κίνηση του συνηγόρου του Γιάννη Λαγού.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή του πατέρα του, ο Θάνος Πλεύρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή: «Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί..Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.