Εισαγγελέας Εφετών: Έφεση κατά της αθώωσης από την κατηγορία του βιασμού για τον προπονητή ιστιοπλοΐας

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Έφεση κατά της αθώωσης του 39χρονου προπονητή ιστιοπολοϊας για την κατηγορία του βιασμού άσκησε η Εισαγγελέας Εφετών, Ιωάννα Τσάλη.

Η τελευταία έβαλε εκ νέου την κατηγορία στο κατηγορητήριο του 39χρονου. Η Εισαγγελέας Εφετών στρέφεται κατά του σκέλους της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που έκρινε αθώο τον προπονητή για την κατηγορία του βιασμού σε βάρος της αθλήτριας.

Η κα. Τσάλη επικαλείται την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το θύμα το οποίο «χειραγωγήθηκε από τον κατά πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία προπονητή». Σημειώνει πως η πλειοψηφία έσφαλε στην αξιολόγηση των περιστατικών.

Κατά την Εισαγγελέα Εφετών «η παθούσα ήταν παιδί και ο προπονητής την προσέγγισε λεκτικά και σωματικά και την κολάκευε. Από το 2010 ασκούσε βία σωματική και λεκτική και απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένεια της εάν μιλούσε. Την έθεσε σε κατάσταση υπακοής και η παθούσα λειτουργούσε σε καθεστώς ψυχολογικής πίεσης, φόβου, σύγχυσης και άγχους. Δεν μπορούσε να του ασκήσει αντίσταση».

Η κα. Τσάλη τονίζει πως δεν ελήφθη υπόψη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία ορίζει πως για την στοιχειοθέτηση του βιασμού δεν απαιτείται απαραίτητα ενεργή αντίσταση. «Ακόμα κι αν το θύμα δεν αντιστάθηκε καθόλου στη σωματική βία, στοιχειοθετείται βιασμός λόγω του φόβου να προβάλει αντίσταση ή λόγω του αιφνιδιασμου ή λόγω των ασθενών σωματικών δυνάμεων του, ώστε να θεώρησε ανέφικτη ή μάταια την αντίσταση»μ σημειώνει η ίδια.

Αναφέρει, επίσης, ότι η αθλήτρια «δεν είχε κάποιο κίνητρο ή σκοπιμότητα ή όφελος να καταγγείλει τον προπονητή μετά την πάροδο τόσων ετών» και υπογραμμίζει πως εάν ήταν ψευδή όσα ισχυρίζεται “δεν θα προέβαινε σε εξιστόρηση περιστατικών που την εκθέτουν στο πανελλήνιο».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.