Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε η ένσταση περί μη νόμιμης σύνθεσής του στη δίκη Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Απορρίφθηκε από το Ειδικό Δικαστήριοτο αίτημα της υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη προκειμένου να προσκομιστούν έγγραφα σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες που έχει λάβει δικαστής που κληρώθηκε από τη Βουλή ως μέλος της σύνθεσης.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, εκ των συνηγόρων της σημείωσε ότι υποβάλλει ένσταση, αλλά ζήτησε να του χορηγηθούν δύο έγγραφα, το ένα είναι η επιστολή που έστειλε οΓεώργιος Κόκκορης στον πρόεδρο της Βουλής και το άλλο τις αναρρωτικές άδειες που του είχαν χορηγηθεί το επίμαχο διάστημα.

Η εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση του κ. Μαντζουράνη/ Η ένσταση αφορούσε αίτημα με το οποίο ζητούσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο στο οποίο θα αναγράφεται αν την περίοδο της κλήρωσης από τη Βουλή, ένας δικαστής, ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και εάν είναι νόμιμη η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου. Επί της πρότασης της εισαγγελέως αντέδρασαν οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου και της κυρίας Τουλουπάκη.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα κ. Μαντζουράνη, λόγω ελλείψεως εννόμου συμφέροντος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.