Ειδικό Δικαστήριο: Απέβαλε την πρώην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Απέρριψε το Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο δικάζονται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, το αίτημα της πρώην εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

Η Γεωργιά Τσατάνη δεν μπορεί να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Προηγούμενα, η Όλγα Σμυρλή εισαγγελέας της έδρας Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του κ. Παπαγγελόπουλου να μην γίνει δεκτή η παράσταση της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, ως πολιτικής αγωγής.

Η κα. Σμυρλή πρότεινε να γίνει δεκτή η ένσταση των συνηγόρων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι έχει παραγραφεί το δικονομικό δικαίωμα της Γεωργίας Τσατάνη. Η τελευταία είχε καταθέσει δήλωση πολιτικής αγωγής 16.2.2022 και η παλαιότερη (2018) δήλωση που είχε υποβάλλει, δεν αφορούσε την υπόθεση που τώρα δικάζεται.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπέβαλαν αίτημα προκειμένου να καλυφθεί ζωντανά η δίκη (απ΄. Υποστήριξαν ότι η απευθείας μετάδοση της δίκης προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμος 3090/2002), εφόσον δεν παραβιάζονται τα χρηστά ήθη, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίσταται. Επίσης, υποστήριξαν ότι η σπουδαιότητα της δίκης έχει έντονο ενδιαφέρον.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε: «Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με κατακρεουργήσουν εδώ και πέντε χρόνια. Την αλήθεια θέλω, με εμφανίζουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, τι αυτό… Όταν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά (σ.σ.: Βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου), διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός».

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί του αιτήματος των συνηγόρων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.