Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Οι νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς εγκαινιαστήκαν σε έναν σύγχρονο και πολυδύναμο χώρο στην πόλη.

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης.  

Με το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς  με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και μετά από διαγωνιστική διαδικασία, υλοποιείται ένα σημαντικό πρόγραμμα για τη δημιουργία  και την ανάπτυξη Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία στον Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στεγάζεται σε έναν νέο, σύγχρονο χώρο, κάνοντας ένα ακόμη πρωτοποριακό βήμα για την εδραίωσή του ως ένα σπουδαίο ερευνητικό κέντρο  καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία στην πόλη μας.  Μετά τη συνεργασία μας με το  «Βlue Growth», το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων και άλλες πρωτοβουλίες, ενισχύονται οι καινοτόμες δράσεις του  Πανεπιστημίου με το Κέντρο Ερευνών. 

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς  μια πολύ στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία και αποτελεί για εμάς έναν στρατηγικό συνεργάτη, σε τομείς που προάγουν τη γνώση, την οικονομία, την ανάπτυξη της πόλης.  Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρύτανη κ. Κότιο και όλους όσοι συνέβαλλαν στη δημιουργία του Κέντρου Ερευνών». 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελος Κότιος τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Κέντρου Ερευνών ως εξέχουσας  σημασίας για την επιβίωση και τη δράση του Πανεπιστημίου, αποκαλώντας το, τον φορέα που ενώνει το Πανεπιστήμιο με την έρευνα και την οικονομία. Το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς (Κ.Ε.Π.Π.) στο πλαίσιο του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του, έχει θέσει ως όραμα το να καταστεί ένα σύγχρονο και διεθνούς φήμης ερευνητικό κέντρο, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάδειξη και αναγνώριση του Πανεπιστημίου Πειραιώς ως ενός εκ των κορυφαίων της Ευρώπης. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε, τον κ. Χονδροκούκη ως τον μακροβιότερο Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών για την άοκνη προσπάθειά του, την εντιμότητά του, το ήθος του, τις γνώσεις του αναγνωρίζοντας την καθοριστική επιρροή του στην επιτυχία του Κέντρου Ερευνών.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, δήλωσε:

«Mε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στενή συνεργασία του Δημάρχου μας Γιάννη Μώραλη και του Δήμου Πειραιά στα θέματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας,  της έρευνας, με αιχμή τα θέματα της γαλάζιας οικονομίας και της γαλάζιας ανάπτυξης. Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι η δημιουργία, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικής πλατφόρμας προβολής και προώθησης των επιχειρήσεων του Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, κόμβου ψηφιακής καινοτομίας για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμπορευματικών μεταφορών  (efti), οn-demand πλατφόρμα με υλικό για το σύνολο των δυναμικών κλάδων  της γαλάζιας οικονομίας και θέματα ασφάλειας επιβατών σε πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας. H εγκατάσταση του Kέντρου Ερευνών  σε ένα σύγχρονο και πολυδύναμο κτήριο του Πειραιά, αποτελεί  ένα  ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη και ισχυροποίηση της οικονομίας του Πειραιά σε συνεργασία με τα επιμελητήρια και τους φορείς του Πειραιά». 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.