Δύο συλλήψεις για το ναυάγιο στο Στενό του Καφηρέα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Οι Λιμενικές Αρχές προχώρησαν σήμερα (3/11) στη σύλληψη δύο μεταναστών για το ναυάγιο στο Στενό του Καφηρέα.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται ως οι υπεύθυνοι του σκάφους που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια, ναυάγιο που έχει οδηγήσει στο θάνατο μέχρι στιγμής 22 άτομα.

Ο ένας από τους συλληφθέντες φαίνεται ως κυβερνήτης του σκάφους και ο δεύτερος ως βοηθός του, ενώ ήταν μεταξύ των 12 διασωθέντων. Και οι δύο κατηγορούνται για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του ποινικού κώδικα για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση. 

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η βύθιση του σκάφους, όπου επέβαιναν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 68 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του Λιμενικού εκ των οποίων στο ένα επιβαίνουν δύο άτομα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Επίσης συνδράμουν και παραπλέοντα πλοία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.