Δολοφονίες προέδρων και πρωθυπουργών που άλλαξαν την ιστορία

©Eurokinissi

Θλίψη προκάλεσε η δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, σε ηλικία 67 ετών, ενώ εκφωνούσε προεκλογική ομιλία.

Ο θάνατός του στάθηκε αφορμή να θυμηθούμε δολοφονίες σημαντικών πολιτικών που συντάραξαν τον κόσμο.

1963: Τζον Φ. Κένεντι‎

Η δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, 35ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 1963 και μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στις ΗΠΑ.

Το σώμα του Κένεντι τινάχθηκε προς τα πίσω, ύστερα από πυροβολισμό και έπεσε απότομα στην αγκαλιά της Τζάκι.

1881: Τζέιμς Γκάρφιλντ

Ο Τζέιμς Γκάρφιλντ ήταν ο 20ός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πέθανε από επιπλοκές σοβαρού τραυματισμού του, μετά από απόπειρα δολοφονίας στη Βαλτιμόρη.

1865: Αβραάμ Λίνκολν

Ο Αβραάμ Λίνκολν ήταν ο 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και πέθανε ύστερα από πυροβολισμό. Ο Λίνκολν παρακολουθούσε θεατρικό έργο με τη σύζυγό του στο θέατρο Φορντ στην Ουάσινγκτον, όταν τον πυροβόλησε ο Τζον Γουίλκς Μπουθ, γνωστός ηθοποιός και κατάσκοπος της Συνομοσπονδίας από το Μέριλαντ.

1831: Ιωάννης Καποδίστριας

Ο Ιωάννης Καποδίστριας θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 19ου αιώνα, ο οποίος επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα.

Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 1831, ο Καποδίστριας δολοφονείται στο Ναύπλιο δεχόμενος επίθεση από τον Κωνσταντίνο και τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη.

2003: Ζόραν Τζίντζιτς

Ο Ζόραν Τζίντζιτς ήταν Πρωθυπουργός της Σερβίας από το 2001 μέχρι τη δολοφονία του το 2003. Ο Ζόραν Τζίντζιτς έπεφτε νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.