Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος ο Κορκονέας μετά την αναγνώριση ελαφρυντικών

©EUROKINISSI

Αποφυλακίζεται σήμερα με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας ο οποίος το 2008 πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Με ψήφους 4-3 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, αναγνώρισε το κρίσιμο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport ίσως και μέσα στην ημέρα, καταθέτοντας το απόσπασμα της νέας Απόφασης του Εφετείου.

Αντίθετος στη χορήγηση ελαφρυντικού ήταν και ο εισαγγελέας της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο διέκοψε στις 9/6, μετά από την αγόρευση του Εισαγγελέα Εφετών της Λαμίας. Ο τελευταίος αναφέρθηκε στα σημεία του κατηγορητηρίου, απορρίπτοντας τις δικαιολογίες ότι «είχε άγχος για την ΕΔΕ», σημειώνοντας ότι «για κάποια άλλα πράγματα έπρεπε να έχει άγχος ο κ. Κορκονέας».

«Ο Κορκονέας δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε», πρόσθεσε, ζητώντας την ενοχή του «για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

«Η αγόρευση του κ. Εισαγγελέα αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς πού επιστράτευσαν τους μηχανισμούς για να δώσουν το ελαφρυντικό στον Κορκονέα…», υπογράμμισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.