Δημήτρης Λιγνάδης: Ο εισαγγελέας ζητά απόρριψη των ελαφρυντικών

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Την απόρριψη των ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Κωνσταντίνος Κούντριας.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς σε βάρος ανηλίκων και την αθώωσή του για άλλους δύο αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Οι δικαστές κατά πλειοψηφία κήρυξαν ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο από τις τέσσερις πράξεις σεξουαλικής βίας που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο από τους βιασμούς ανηλίκων, με χρόνο πράξης το 2011, ενώ κρίθηκε αθώος και για τον βιασμό ενήλικου το 2018, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη για πράξη βιασμού κατά ανηλίκου το 2015. Επίσης, κρίθηκε ένοχος για βιασμό ανηλίκου, τον οποίο φιλοξένησε στο σπίτι του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.