Δίκη «ψευτογιατρού»: Οκτώ φορές ισόβια, επιπλέον 50 έτη κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σε 8 φορές ισόβια, επιπλέον 50 έτη κάθειρξης (20 εκτιτέα) και συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον «ψευτογιατρό» Νίκο Κοντοστάθη, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η ποινή των 8 φορές ισοβίων αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη ποινή που επιβάλλεται σε κατηγορούμενο από τα ελληνικά δικαστήρια στη σύγχρονη ιστορία μετά τη 17Ν και την εταιρεία δολοφόνων.

Το δικαστήριο επέβαλε στον «ψευτογιατρό» ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις 7 δολοφονίες και για διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών στα θύματά του.

Η ποινή διαμορφώθηκε κατά συγχώνευση και αφορά το σύνολο των κακουργηματικών πράξεων, για τις οποίες καταδικάστηκε.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, επί της ουσίας, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για 8 φορές ισόβια και 12 έτη κάθειρξη για κάθε μία από τις 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν την καταδικαστική απόφαση οι συγγενείς των νεκρών αλλά και τα θύματά του που γλίτωσαν το θάνατο, διακόπτοντας εγκαίρως τις ανορθόδοξες θεραπείες του «ψευτογιατρού».

Με έντονη συγκίνηση και υπό χειροκροτήματα του κοινού η πρόεδρος κήρυξε το τέλος της δίκης

Η συγκίνηση της προέδρου που έκλεισε τη δίκη του Νίκου Κοντοστάθη δακρύζοντας ήταν το τελευταίο στιγμιότυπο από μία πολύμηνη διαδικασία, που σήμερα οδήγησε στην επιβολή μίας από τις βαρύτατες ποινές που έχουν επιβληθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες της δίκης, από τους συνηγόρους της υπεράσπισης, τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής και τη γραμματέα της έδρας και κήρυξε το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μία πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μία πορεία όπως εσείς», είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης.

Οι δεκάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στην αίθουσα, ακούγοντας την πρόεδρο να κηρύσσει με αυτόν τον ιδιαιτέρα ανθρώπινο τρόπο το πέρας της δίκης, την χειροκρότησαν, κάποιοι κλαίγοντας και φωνάζοντας το δικό τους «ευχαριστώ» στη Δικαιοσύνη.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.