Δίκη «ψευτογιατρού»: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών και για έξι απόπειρες

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο Νικόλαος Κοντοστάθης, γνωστός και ως «ψευτογιατρός», κρίθηκε ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες.

Ολοκληρώνεται η σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζεται εδώ και έναν χρόνο ο «ψευτογιατρός» ,ο οποίος με βότανα και διάφορα άλλα κόλπα έπειθε ασθενείς, κυρίως με καρκίνο, να διακόψουν τις θεραπείες που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους και να ακολουθήσουν τις δικές του.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του επί της ενοχής. Σύμφωνα με αυτή ο Κοντοστάθης, κρίθηκε ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες ασθενών ανάμεσά τους δυο ανήλικα παιδιά που είχαν νοσήσει με καρκίνο. Ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και συγγενών ασθενών.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 50χρονο κατηγορούμενο για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.20 έως 16.6.20, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Τα αδικήματα αυτά για τα οποία ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος επισύρουν πολυετείς καθείρξεις. Σε ό,τι αφορά τους 16 συγκατηγορούμενους του «ψευτογιατρού», το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.