Δίκη για πυρκαγιά στο Μάτι: Διακοπή λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας

©ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Η ακαταλληλότητα της δικαστικής αίθουσας να χωρέσει τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, με θύματα 104 ανθρώπους, οδήγησε σε διακοπή της δίκης.

   Δεκάδες άνθρωποι που έζησαν τον εφιάλτη της πυρκαγιάς, δικηγόροι, εκ των οποίων κάποιοι στέκονταν στο παράθυρο εκτός της αίθουσας, μάρτυρες και δημοσιογράφοι βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην αίθουσα του ΣΤ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

   Στην κεντρική πύλη των δικαστηρίων τα θύματα της τραγωδίας έχουν τοποθετήσει ένα πανό που γράφει «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση».

   Στο κτίριο 9, όπου δόθηκε η έναρξη της δίκης, οι μάρτυρες, όταν αντίκρισαν τον χώρο, φώναζαν «ντροπή».

   Πολλοί από αυτούς έλεγαν πως περίμεναν ότι η Πολιτεία θα είχε λάβει εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης. Στην αίθουσαν δεν μπορούν να χωρέσουν ούτε καν οι 21 κατηγορούμενοι. Η εικόνα, όπως ειπώθηκε από πολλούς δικηγόρους, «τραυματίζει» την αρχή της δημοσιότητας της δίκης.

   Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

   Σε επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα, συγγενείς των θυμάτων, για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αφού ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος θα ξεκινήσει η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

   Οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξαχθούν σε μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, με πρώτη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου. Οι επόμενες δικάσιμοι που έδωσε η πρόεδρος είναι για τις 8, 11 και 14 Νοεμβρίου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.